Második alkalommal szerveznek környezetvédelmi képzést pedagógusoknak

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A hulladékgazdálkodási ismeretek és környezetvédelmi ismeretek átadási módszertanának fejlesztése az április 23-28 között tartandó hat napos képzés célja. Az esemény házigazdája a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Háza, szervező Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Projekt keretében, együtt a Hargita Megyei Tanfelügyelőséggel és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségével.

A tréning célja környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási, szelektív hulladékgyűjtési, újrahasznosítási, komposztálási ismeretek átadása. A szervezők ismeretterjesztő anyagokkal, játék- és foglalkozási ötletekkel segítenek a pedagógusoknak megszervezni a környezeti nevelést. A hangsúly a módszertanon van: hogyan zajlik egy környezetnevelő óra, milyen didaktikai anyagra van szükség hozzá, milyen projektek valósíthatók meg a gyerekek bevonásával, hogyan kell ezeket megtervezni, milyen játékokat és foglalkozásokat lehet kivitelezni.

Különböző témákat érint majd a tréning hat napja, mint például: gyógynövények, hulladékgazdálkodás, a klímaváltozás és az erdők, a környezetvédelemre való nevelés, lakóterületünkön található természeti értékek felfedezése a gyerekekkel együtt. A képzés végén a Tnügyi Minisztérium által kibocsátott részvételi oklevéllel távozhatnak a pedagógusok.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy