Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Embargoul administrației locale contra ziarharghita.ro

Cu 424,302 vizitatori unici în anul 2016 ZiarHarghita.RO este singura publicație bilingvă din județul Harghita. Cu cele mai multe anchete jurnalistice și cu cele mai multe subiecte preluate în presa națională, publicația noastră nu a reușit să impresioneze în nici un fel autoritățile locale sau județene care au ignorat până și caracterul unicat de publicație bilingvă și nu au dat nici măcar un anunț publicitar. Acest embargou financiar pus de administrația ce se află la mâna politicienilor maghiari nu face decât să ne bucure căci înseamnă că suntem incomozi, sau cum spuneau unii prieteni maghiari înseamnă că nu au reușit să ne cumpere tăcerea.
În anul 2016 ziarharghita.ro a funcționat în pierdere din punct de vedere financiar, pierderea fiind acoperită din profitul trustului de presă ce acoperă și județene Neamț și Bacău. Ne miră totuși faptul că instituții cum ar fi Curtea de Conturi sau altele nu întreabă niciodată autoritățile publice din Harghita pe ce cheltuie ele banii și cum justifică faptul că nu dau nici un anunț de interes public la singura publicație bilingvă, dar asta ne motivează și mai mult și vom continua spre disperarea multora.
Inițial, unii români din Harghita au spus că suntem ai serviciilor din Ungaria, mai apoi unii maghiari au zis că suntem ai serviciilor din România, după asta și unii și alții au spus că avem susținere politică. Iată că a trecut un an și toate aceste povești s-au evaporat. Cum spunea un important politician maghiar care ne este și prieten ”Nimeni nu mai știe ce să zică. Un ziar cu patronat românesc care luptă contra abuzurilor făcute de maghiari contra maghiarilor.
Embargoul administrației locale contra ziarharghita.ro este cea mai puternică confirmare a faptului că ne facem bine treaba și că enervăm pe toți cei care cred că lumea începe și se termină cu ei. Ce nu înțeleg cei care ne blochează accesul la resurse este că suntem antrenați și pregătiți. Exact la fel am pățit patru ani la Neamț și un an la Bacău. Unde sunt acum toți cei care au crezut că pot manipula toată presa, inclusiv pe noi, este o întrebare pe care politicienii din Harghita ar trebui să și-o pună și să caute și răspunsul. Ținut secuiesc, ținut românesc, unguresc, german, francez sau cum vreți, în orice loc din Europa am fi, nimeni nu a reușit și nu va reuși să manipuleze populația prin intermediul unei prese cumpărate cu bani publici și să nu trebuiască să răspundă în fața legii pentru asta. Mulțumim celor care au dat dispoziții în instituțiile pe care le conduc ca să nu existe nici un fel de relații comerciale cu ziarharghita.ro. Nu ne așteptam să fim atât de importanți într-un timp atât de scurt.

Iosub Robert
2 comentarii la “Embargoul administrației locale contra ziarharghita.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.