Ești pregătit să afli de ce în România sunt arestați cei care doar vorbesc de terorism ?

1

Articol disponibil în: Română

Serviciile din România au arestat în ultima perioadă un extremist foarte incompetent despre care nu vă putem zice dacă chiar vroia să arunce în aer pe cineva, dar în prostia lui a făcut astfel de declarații și a plănuit un fel de atentat. Tot în ultima vreme am mai văzut arestarea unui minor tembel de-a binelea care s-a prostit de stat prea mult pe facebook și în mintea lui odihnita s-a trezit într-un film în care e islamist și aderă la o grupare teroristă. Nici în acest caz nu va putem spune dacă mucosul care nu știa să se încheie la șireturi ar fi ajuns vreodată terorist, dar, la fel ca și în cazul lui Beke Istvan, s-a lăudat în mod public cu aderarea sa la un grup de iubitori de atentate fapt care a dus la încarcerarea lui.
De punctat este faptul că cei doi nu au fost arestați abuziv cum încearcă unii incompetenți din presă să inducă ideea. În România, pentru cei care nu cunosc legile ce fac referire la terorism, orice tentativă sau afirmație publică despre intenția de a comite un act terorist se pedepsește cu ÎNCHISOARE de la 6 luni la 3 ani.
Text lege LEGE nr. 535 privind prevenirea şi combaterea terorismului – Art 33/2 (4) Promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea uneia dintre infracţiunile enumerate la art. 32 alin. (1) şi (3) şi art. 33 alin. (1) şi alin. (2) lit. e), indiferent dacă mesajul susţine sau nu în mod direct terorismul ori dacă au fost săvârşite sau nu respectivele infracţiuni, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Așadar, nu e nevoie să faci bombe, să dai foc la guvern sau să deraiezi trenuri, e suficient să spui că vrei să faci aceste lucruri și ajungi la pușcărie. Dacă instanța de judecată consideră că ai fost doar un papagal și ai vrut tu să ieși în evidență cu teribilisme verbale iei maxim 3 ani de zile. Dacă apare vreo probă ca ai și pregătit ceva, chiar dacă nu ai finalizat nimic, atunci condamnările se ”negociază” de la 7 ani în sus.
Deci, acum că am lămurit cadrul legal, e bine să înțelegem și de ce legea și cei care o aplică sunt așa de severi chiar și atunci când e vorba de un mucos de 17 ani.
Terorismul nu este o poveste, ci o realitate care se apropie cu mare viteză de România. Fără o atitudine de exces de zel în materie de terorism riscăm să devenim și noi ca țară un poligon pentru tot felul de descreierați. Este foarte bine că se arestează un mucos sau un extremist incompetent pentru că aceste exemple fac ca mulți dereglați să își reprime dorința de a vorbi cu alți dereglați și de a ajunge să săvârșească un act de terorism. Treaba asta cu terorismul, odată scăpată de sub control, după primele atacuri, nu o mai oprește nimeni și toți nebunii se vor folosi de subrefugiul terorismului ca să își regleze diverse conturi sau ca să se răzbune.
Desigur că am fi așteptat ca aceste lucruri să le explice o instituție a statului român, să înțeleagă și lumea de ce e nevoie de o prevenție punitivă aplicată cu exces de zel și de ce ajungi să arestezi chiar și un mucos sau un extremist, dar din păcate instituțiile se pare că nu au înțeles încă rolul comunicării …
Pentru cei care nu pricep care sunt efectele terorismul și ce urmări devastatoare poate avea, chiar dacă numărul de victime este redus, le recomandăm să privească poza de mai jos și să își răspundă singuri la o întrebare. Ești pregătit(ă) să vezi așa ceva în România sau mai bine ”rupem capul” la orice pui de terorist, chiar și la cei care doar vorbesc aiurea sau glumesc pe această temă ?

am-peste-18nu-am-peste-18

1 Comentariu
  1. MIG spune

    Fotografia este de groaza. Nu vreau sa vad fotografia, pe viu, nici atat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy