Evaluarea Națională 2024: Rezultatele elevilor harghiteni după contestații

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Rezultatele finale înregistrate la examenul de Evaluare Naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a, sesiunea 2024 (după soluţionarea contestaţiilor), au fost publicate marți, 9 iulie.

În Harghita, au fost depuse 315 contestații ( 154 la Limba și literatura română, 67 la Limba și literatura Maternă și 94 la Matematică). În cazul a 178 de lucrări, contestațiile au schimbat nota prin creștere, iar pentru 104 lucrări notele au fost modificate prin scădere

La examen, în Harghita, au fost înscriși 2.646 de absolvenți (2.258 la Limba maternă). Au susținut Evaluarea Națională  2.580 de candidați.

Vezi AICI rezultate finale Evaluare Națională 2024 (după medie) în Harghita

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere, calculată pe baza rezultatelor obținute la evaluarea națională, constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal.

În acest sens, miercuri, 10 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, va fi publicată ierarhia la nivel județean/al municipiului București a absolvenților claselor a VIII-a.

În prima etapă a admiterii în învățământul liceal din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 11 – 12 iulie, respectiv 15 – 22 iulie. Tot în aceste intervale sunt prevăzute și completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ, respectiv depunerea/transmiterea fișelor, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024 -2025 va avea loc în data de 24 iulie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy