Országos képességfelmérő vizsga 2024: A Hargita megyei diákok eredményei az óvások után

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Július 9-én, kedden közzétették az országos szintfelmérő vizsgák végleges eredményeit, a fellebbezések rendezése után.

Hargita megyében 315 fellebbezést nyújtottak be (154-et román nyelv és irodalomból, 67-et anyanyelvből és irodalomból, 94-et matematikából), 178 dolgozat jegyét emelték, 104 dolgozatét pedig csökkentették.

Hargita megyében 2646 diák (anyanyelvből 2258) vizsgázott. Az országos szintfelmérőt 2580 vizsgázó tette le.

Itt található a 2024-es országos képességvizsga Hargita megyei végleges eredményei (átlag szerint).

A VIII. osztályosok képességfelmérő vizsgája az általános iskolai oktatás során megszerzett képességek külső összegző értékelése. Az országos felmérésen elért eredmények alapján kiszámított felvételi átlag a középfokú oktatásba való felvétel feltétele.

Ezzel kapcsolatban július 10-én, szerdán az admitere.edu.ro honlapon közzéteszik a VIII. osztályt végzettek megyei/bukaresti szintű rangsorát.

Az idei középiskolai felvételi első szakaszában július 11-12. és július 15-22. között kerül sor a VIII. osztályosok és szüleik által a beiratkozási űrlapokon szereplő lehetőségek kitöltésére a VIII. osztályosok osztályfőnökeinek segítségével. Ugyancsak ebben az időszakban töltik ki a beiratkozási űrlapokat azok a VIII. osztályosok is, akik más megyében kívánnak részt venni a felvételi eljárásban, és a beiratkozási űrlapokat a Nemzeti Felvételi Bizottság által meghatározott eljárásnak megfelelően nyújtják be/küldik tovább.

Az aktuális végzősök, valamint az előző évek azon végzősei számítógépes elosztására, akik a 2024-2025-ös tanév kezdési időpontjáig nem töltik be a 18. életévüket, július 24-én kerül sor.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy