Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Faültetési akció az “Erdő hónapja” keretében

Az “Erdő hónapja” – minden évben  március 15 és április 15 között  zajlik, melynek keretében országos szinten erdősítési és népszerűsítési akciókat szerveznek, azért hogy felhívják a figyelmet az erdők védelmének és fenntartható gazdálkodásának fontosságára. E célból a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és a Vízügyi Hivatal önkéntesei faültetési akción vesznek részt pénteken, 2016 április 8-án. Az Erdészeti Hivatal támogatásával 500 facsemetét (200 juhar, 300 fenyő) ültetnek el a szépvízi vízgyűjtő tó védelmi övezetében.

Az erdő Földünk, s a rajta élő emberek egyik életforrása. Jelentős szerepe van a klímavédelemben, s a faanyagtermelés mellett számos más haszonvételt tesz lehetővé. Az erdő a legnagyobb szén-dioxid fogyasztó és oxigén-termelő, a Föld vízháztartásának alapvető szabályozója, a környezet nagy jelentőségű védője. Az erdő jóléti, kulturális, esztétikai hatása is nélkülözhetetlen. Szépsége, csendje, tiszta levegője felüdülést nyújt a pihenni vágyó embernek.

Az erdősterületek védelme és fenntartható gazdálkodása napjaink fontos tennivalója. Az erdőt olyan módon és ütemben lehet használni, igénybe venni, hogy a gazdálkodási lehetőségek a jövő nemzedékei számára is fennmaradjanak.

 

Domokos László József
igazgató

Kósa Ildikó
tanácsadó

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.