Faültetési akció az “Erdő hónapja” keretében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az “Erdő hónapja” – minden évben  március 15 és április 15 között  zajlik, melynek keretében országos szinten erdősítési és népszerűsítési akciókat szerveznek, azért hogy felhívják a figyelmet az erdők védelmének és fenntartható gazdálkodásának fontosságára. E célból a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és a Vízügyi Hivatal önkéntesei faültetési akción vesznek részt pénteken, 2016 április 8-án. Az Erdészeti Hivatal támogatásával 500 facsemetét (200 juhar, 300 fenyő) ültetnek el a szépvízi vízgyűjtő tó védelmi övezetében.

Az erdő Földünk, s a rajta élő emberek egyik életforrása. Jelentős szerepe van a klímavédelemben, s a faanyagtermelés mellett számos más haszonvételt tesz lehetővé. Az erdő a legnagyobb szén-dioxid fogyasztó és oxigén-termelő, a Föld vízháztartásának alapvető szabályozója, a környezet nagy jelentőségű védője. Az erdő jóléti, kulturális, esztétikai hatása is nélkülözhetetlen. Szépsége, csendje, tiszta levegője felüdülést nyújt a pihenni vágyó embernek.

Az erdősterületek védelme és fenntartható gazdálkodása napjaink fontos tennivalója. Az erdőt olyan módon és ütemben lehet használni, igénybe venni, hogy a gazdálkodási lehetőségek a jövő nemzedékei számára is fennmaradjanak.

 

Domokos László József
igazgató

Kósa Ildikó
tanácsadó

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy