Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Femeie reținută după ce a sustras 5.000 de lei de la un cetăţean german, la Miercurea Ciuc

Miercuri, 2 iunie 2021, în jurul orei 11:00, Poliţia Municipiului Miercurea Ciuc a fost sesizată telefonic, despre faptul că o femeie a sustras 5.000 de lei de la un cetăţean german.

„În urma primelor verificări efectuate, echipa operativă deplasată la faţa locului a stabilit că, anterior momentului sesizării cu circa 30 de minute, cetăţeanul respectiv, în vârstă de 79 de ani, a schimbat o sumă de bani la o casă de schimb valutar din municipiul Miercurea-Ciuc, apoi s-a deplasat spre locul unde avea parcat autoturismul.

Pe traseu, bătrânelul a fost abordat de o persoană de sex feminin, care l-a urmat până la mașină, iar după ce acesta a urcat în autoturism, femeia i-a sustras din buzunarul lateral al pantalonilor suma de 5.000 de lei şi a fugit.

Deşi datele şi indiciile necesare iniţierii anchetei păreau inexistente şi fără să beneficieze de elemente lămuritoare în cauză, poliţiştii s-au bazat pe experienţa judiciară, pe cunoaşterea situaţiei operative şi a potenţialului mediu infracţional, în baza cărora a fost întocmit un prim cerc de suspecţi şi au fost elaborate primele ipoteze de lucru, pentru documentarea celor mai probabile scenarii.

Astfel, pe de o parte prin verificare şi eliminare de persoane din rândul bănuiţilor, iar pe de altă parte prin acumulare profesionistă de material probator, după numai câteva ore de la sesizare poliţiştii au identificat o femeie de 40 de ani, din comuna Cozmeni, despre care au conturat suspiciunea rezonabilă că ar fi comis furtul de bani.”, a transmis IPJ Harghita.

Suspecta a fost reținută în aceeeași seară, ora 21:00, pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca dosarul de caz să fie prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc, în vederea dispunerii unei măsuri preventive pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *