Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Fiul campionului paralimpic Eduard Novak a fost accidentat cu mașina de șeful Academiei de Fotbal din Ciuc

Fiul campionului paralimpic și președintele Federației Române de Ciclism Eduard Novak a fost accidentat joi de o mașina, într-o curbă din comuna Leliceni. Potrivit IPJ Harghita, băiatul de 12 ani, împreună cu sora sa de 11 ani, efectuau un antrenament sub supravegherea bunicului. Nefericitul eveniment s-a produs ieri, în jurul orei 14:40, iar polițiștii au constatat că șoferul care a provocat accidentul nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Ieri, fiul meu împreună cu sora lui Ingrid, însoțiți de tatăl meu, mergeau la antrenament, pentru că duminică au Cupa Națională la Constanța. Dintr-o dată, a apărut în fața lor o mașină de pe contrasens care a tăiat curba și l-a izbit în plin. Copilul a zburat vreo trei metri în sus, după care a căzut în șanț. Băiatul este mai bine, având în vedere accidentul. Impactul a fost cumplit. A suferit traumatisme la piciorul drept, la șold, are o problemă, la față și la gât. Tot corpul, vă dați seama… 

În afara accidentului mai am o problemă acum. Fiind președintele Federației Române de ciclism, eu promovez ciclismul și evident, îmi doresc cât mai mulți copii să practice ciclismul și acum chiar fiului meu să i se întâmple accidentul acesta, mă simt cumva în dificultate. Peste o lună, fiul meu va reveni la antrenamente, și mă gândesc cu groază cum îl voi lăsa să vină… vă dați seama ce situație? – a declarat Eduard Novak, președintele FRC, pentru Ziar Harghita.

Eduard Novak este de părere că stilul arogant de a conduce a făcut posibil accidentul de ieri. Campionul se arată dezamăgit și de presa locală, fiindcă a evitat să scrie pe acest subiect pentru a nu ieși la iveală cine este vinovatul. Asta, pentru că autorul accidentului este Szondy Zoltan, șeful de la Academia de Fotbal din Ciuc, finanțată de Ungaria. Acesta s-a ales cu un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

*

Eduard Novak este singurul campion paralimpic român. A câştigat locul întâi la Paralimpiada din Londra în 2012 la proba de urmărire pe velodrom şi astfel am adus în ţară prima medalie de aur din istoria României la para-ciclism.
Premii
– Campion Paralimpic la Jocurile Paralimpice din Londra (2012), urmarire velodrom;
– Vicecampion Paralimpic la Londra (2012) în cursa de contratimp individual;
– Medalia de Bronz la Campionatul Mondial de Para-ciclism din Mexic, 2014;
– Campion Mondial la Campionatul Mondial din Canada, 2013, în proba de contratimp;
– Campion Mondial la Campionatul Mondial din Canada, 2013, în proba de fond;
– Campion Mondial pe velodrom la Los Angeles, 2012;
– Medalia de Bronz la proba de 1 kilometru contratimp a Campionatului Mondial de Paraciclism pe
velodrom, Los Angeles, 2012;
– Campion Mondial la cursa de contratimp şi vicecampion mondial la proba de font la Roskilde, 2011;
– Medalia de bronz la Campionatul Mondial de Pistă de la Montichiari, 2011;
– Campion Mondial la proba de şosea şi vicecampion la proba de contratimp, Italia, 2009;
– Vicecampion Paralimpic la Beijing în 2008 la proba de contratimp, clasa LC2;
– Vicecampion Mondial în 2006 şi 2007;
– Campion European în 2003, 2004 şi 2006;
– Locul 1 la Campionatul European, proba de font, Alkmaar, Olanda 2005.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.