Grupul Lactalis închide fabrica de lapte din Miercurea-Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Grupul Lactalis România anunță demararea procedurilor de închidere a operațiunilor de producție în unitatea sa din Miercurea-Ciuc, în paralel cu o consolidare a investițiilor sale în celelalte 4 mari fabrici din România: Oiejdea – județul Alba, Sfântu Gheorghe – județul Covasna, Câmpulung Moldovenesc – județul Suceava și Tunari – județul Ilfov.

Această nouă etapă de organizare a activității noastre este parte din strategia pe termen lung a Grupului Lactalis de consolidare a investițiilor și de dezvoltare a afacerilor în România. Scopul final pe care îl urmărim este acela de a crește sustenabilitatea activităților pe piața locală și de a asigura mai departe accesul consumatorilor români la produse lactate de cea mai bună calitate, realizate sub brandurile noastre. Ca parte a acestui proces, a fost demarată și procedura de închidere a centrului de producție din Miercurea Ciuc. Angajații noștri din cadrul unității au fost anunțați, iar prioritatea noastră este să îi susținem în perioada următoare și să le oferim tot suportul posibil. În același timp, dorim să ne reafirmăm angajamentele investiționale și de dezvoltare pe piața românească, ca parte a strategiei de afaceri pe termen lung a Grupului Lactalis. Am investit peste 60 de milioane de euro în ultimii 5 ani în România, iar pentru anul în curs avem planificate investiții de peste 13 milioane de euro. Aceste investiții ne vor permite să fim mai competitivi și să ne diversificăm în continuare portofoliile de produse, în beneficiul final al consumatorilor români” precizează Onur Barim, directorul general al Grup Lactalis România.

În unitatea din Miercurea-Ciuc a Grupului își desfășoară activitatea 95 de angajați. Ei vor avea acces la măsurile compensatorii și la toate beneficiile prevăzute în contractul colectiv de muncă pentru procedura concedierii colective. De asemenea, vor primi consiliere pentru reintegrare profesională și suport pentru eventuala recalificare personală. Până la finalizarea procesului de oprire a activității unității, aceasta va continua să opereze la nivelul curent.

Decizia nu afectează în niciun fel portofoliul de produse al brandurilor Lactalis România. Sortimentele de lactate produse la Miercurea-Ciuc vor fi produse în continuare în celelalte fabrici românești ale Grupului, astfel încât consumatorii români vor avea mai departe acces la aceste produse.

Despre Lactalis

Cu o istorie de 90 de ani, grupul francez Lactalis este cea mai mare companie de lactate din lume, având activități operaționale în 83 de țări de pe toate continentele. Din anul 2008, Lactalis a devenit și unul dintre cei mai importanți jucători pe piața din România. Grupul Lactalis România reunește 2.000 de angajați, 8 branduri românești consacrate (Zuzu, Albalact, Covalact de Țară, LaDorna, Fulga, Rarăul, Bardezzi, Horeca Top) și branduri internaționale recunoscute (President, Galbani, Leerdammer, Parmalat, Santal). Activitățile de producție se desfășoară astăzi în 5 fabrici, dintre care cele mai mari sunt fabricile de lactate din Oiejdea (județul Alba), Sfantu Gheorghe (județul Covasna) și Câmpulung Moldovenesc (județul Suceava) și fabrica de sucuri naturale din Tunari (județul Ilfov). Grupul Lactalis colectează cea mai mare cantitate de lapte la nivel local – peste 244 milioane de litri de lapte anual, comercializând peste 220.000 de tone de produse finite în fiecare an și, cumulat, are o cifră de afaceri de peste 300 de milioane de euro (produse lactate și sucuri naturale).

În ultimii 5 ani, Grupul Lactalis a investit peste 60 de milioane de euro pe piața românească. Aceste investiții au condus la creșterea capacităților de producție din fabrici prin retehnologizare, ceea ce a permis mai departe dezvoltarea portofoliilor aparținând brand-urilor locale, dar și majorarea exporturilor către alte țări și demararea producției locale pentru game comercializate de alte subsidiare europene. Investiții importante sunt alocate în continuare și în divizia logistică și în sistemele IT.

Grupul Lactalis are o strategie de dezvoltare pe termen lung a prezenței sale în România, prin continuarea investițiilor în tehnologizarea și modernizarea fabricilor, în logistică și în brand-urile românești din portofoliul său, atât pentru piața internă, cât și pentru piețele internaționale. În ultimii ani, Lactalis România a dublat exportul produselor românești, în prezent produse fabricate în România precum brânză cottage, cremă de brânză și lapte UHT fiind comercializate de Lactalis pe numeroase piețe externe, din Orientul Mijlociu până în Europa de Vest.

  • comunicat din partea Grupului Lactalis România
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy