A Lactalis csoport bezárja csíkszeredai tejüzemét

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Lactalis Romania Csoport bejelenti, hogy megkezdi a csíkszeredai tejgyárban a termelés bezárására irányuló eljárásokat, párhuzamosan a másik 4 nagy romániai üzemében – Vajasd- Fehér megye, Sepsiszentgyörgy – Kovászna megye, Câmpulung Moldovenesc (Moldovahosszúmező)- Suceava megye és Tunari – Ilfov megye – megvalósuló beruházások megszilárdításával.

„Tevékenységünk szervezésének ez az új szakasza a Lactalis Csoport hosszú távú stratégiájának része, amely a beruházások megszilárdítására és a romániai üzletfejlesztésre irányul. Végső célunk, hogy növeljük tevékenységünk fenntarthatóságát a helyi piacon, és tovább biztosítsuk, hogy a romániai fogyasztók a márkáink alatt készült, kiváló minőségű tejtermékekhez juthassanak hozzá. Ennek a folyamatnak a részeként megkezdődött a csíkszeredai termelési központ bezárására irányuló eljárás is. Az egységben dolgozó munkatársainkat értesítettük, és elsődleges feladatunk, hogy az elkövetkező időszakban támogassuk őket, és minden lehetséges támogatást megadjunk nekik. Ugyanakkor a Lactalis Csoport hosszú távú üzleti stratégiájának részeként szeretnénk megerősíteni a román piacon tett beruházási és fejlesztési kötelezettségvállalásainkat. Az elmúlt 5 évben több mint 60 millió eurót fektettünk be Romániában, és az idei évre több mint 13 millió eurós beruházást tervezünk. Ezek a beruházások lehetővé teszik számunkra, hogy versenyképesebbek legyünk és tovább diverzifikáljuk termékportfóliónkat, ami végső soron a romániai fogyasztók javát szolgálja” – mondta Onur Barim, a Lactalis Group Románia vezérigazgatója.

A csoport csíkszeredai üzemében 95 ember dolgozik. Ők kompenzációs intézkedésekhez és a kollektív munkaszerződésben a csoportos létszámleépítési eljárásra előírt valamennyi juttatáshoz hozzáférhetnek. Emellett tanácsadást kapnak a szakmai reintegrációhoz és támogatást az esetleges átképzéshez. A leállítási folyamat befejezéséig az egység a jelenlegi szinten működik tovább.

A döntés semmilyen módon nem érinti a Lactalis Románia márkák termékportfólióját. A Csíkszeredában előállított tejtermékeket továbbra is a csoport többi romániai üzemében fogják gyártani, így a romániai fogyasztók továbbra is hozzáférhetnek ezekhez a termékekhez.

A Lactalis csoportról

A 90 éves múltra visszatekintő francia Lactalis Csoport a világ legnagyobb tejipari vállalata, amely valamennyi kontinens 83 országában folytat operatív tevékenységet. A Lactalis 2008 óta a román piac egyik legfontosabb szereplőjévé vált. A Lactalis Románia Csoport 2000 alkalmazottal, 8 ismert romániai márkával (Zuzu, Albalact, Covalact de Tara, LaDorna, Fulga, Rarăul, Bardezzi, Horeca Top) és nemzetközileg elismert márkákkal (President, Galbani, Leerdammer, Parmalat, Santal) rendelkezik. Ma a termelési tevékenységet 5 gyárban végzik, melyek közül a legnagyobbak a vajasdi (Fehér megye), a sepsiszentgyörgyi (Kovászna megye) és a moldovahosszúmezői (Suceava megye) tejüzemek, valamint a tunari (Ilfov megye) természetes gyümölcslé gyár. A Lactalis csoport gyűjti be a legnagyobb mennyiségű tejet helyi szinten – több mint 244 millió liter tejet évente, évente több mint 220 000 tonna készterméket értékesít, és együttes forgalma meghaladja a 300 millió eurót (tejtermékek és természetes gyümölcslevek).

Az elmúlt 5 évben a Lactalis csoport több mint 60 millió eurót fektetett be a román piacra. Ezek a beruházások a gyárak termelési kapacitásának növelését eredményezték a felújítás révén, ami lehetővé tette a helyi márkákhoz tartozó portfóliók fejlesztését, valamint a más országokba irányuló export növekedését és a más európai leányvállalatok által forgalmazott termékcsaládok helyi gyártásának megkezdését. A logisztikai részleg és az informatikai rendszerek terén is jelentős beruházások folynak.

A Lactalis Csoport hosszú távú fejlesztési stratégiát követ a romániai jelenlétére vonatkozóan, folytatva a beruházásokat a technológiába és a gyárak korszerűsítésébe, a logisztikába és a portfóliójába tartozó romániai márkákba, mind a hazai, mind a nemzetközi piacokon. Az elmúlt években a Lactalis Románia megduplázta romániai termékeinek exportját, és ma már a Romániában előállított termékeket, mint például a túrót, a krémsajtot és az UHT tejet a Lactalis számos külföldi piacon forgalmazza a Közel-Kelettől Nyugat-Európáig.

a Lactalis Románia csoport sajtóközleménye

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy