Salina Praid se redeschide, la o lună după ce şi-a sistat activitatea din cauza infiltraţiilor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Salina Praid se redeschide sâmbătă, 15 iunie, la o lună după ce şi-a sistat activitatea de producţie şi de vizitare, din cauza infiltraţiilor şi pătrunderilor de apă în subteran, de la pârâul Corund.

Directorul de producţie al SALROM, Irina Muller, a declarat pentru AGERPRES că au fost făcute lucrări de primă urgenţă, care au pus în siguranţă activitatea turistică, dar şi pe cea de producţie.

S-au realizat lucrările de primă urgenţă, care au pus în siguranţă atât activitatea turistică, cât şi cea de exploatare, prin realizarea unui bypass, prin care a fost deviat pârâul Corund, precum şi a unui canal de gardă, capabil să preia debite mai mari. (…) În acest moment, infiltraţiile care mai sunt sunt de mică amploare, ele sunt gestionate şi nu constituie un pericol pentru cele două activităţi”, a precizat Irina Muller.

Aceasta a dat asigurări că turiştii sunt în siguranţă, fiind aşteptaţi, de sâmbătă, să coboare în subteran şi să viziteze salina.

De asemenea, directorul de producţie al SALROM a menţionat că se au în vedere investiţii de mare amploare, care necesită, însă, timp mai îndelungat.

În data de 15 mai, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a anunţat că Societatea Naţională a Sării a decis sistarea activităţii de producţie şi de vizitare în Salina Praid, până la rezolvarea situaţiei create de infiltraţiile provenite din pârâul Corund.

Pentru rezolvarea problemei, începând cu data de 12 mai, echipe de intervenţie ale salinei şi ale Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Mureş au efectuat lucrări pentru dirijarea controlată a debitelor de apă din pârâul Corund, pe întreaga zonă în care s-au produs infiltraţii în subteran, situaţia fiind monitorizată permanent de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a informat atunci Instituţia Prefectului.

Pe pagina de Facebook a Salinei Praid se arată că, „după o lungă perioadă de aşteptare, începând cu data de 15 iunie, Salina Praid îşi redeschide porţile pentru vizitatori, cu program 8,00 – 18,00, cu ultima intrare a autobuzului la ora 16:30”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy