HARGHITA. Campanie de conştientizare: protecţia mediului

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Zilele trecute s-a desfăşurat o campanie de conştientizare în rândul elevilor din Harghita- a conceptelor de protecţia mediului, resurse de mediu limitate, sortare, colectare selectivă, reciclare şi compost. Prima unitate de învăţământ vizată a fost Şcoala Gimnazială „József Attila” din Miercurea-Ciuc.

La eveniment au vorbit elevilor despre importanţa colectării selective a deşeurilor şi reciclarea acestora- preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, vicepreşedintele Barti Tihamér, inspectorul şcolar general al judeţului şi alţii.
Totodată a fost lansat şi un concurs destinat elevilor şcolilor participante în acest program. În prima etapă a concursului elevii trebuie să adune cât mai multe PET-uri presate, în decurs de o săptămână de la terminarea vizitei.
Şcoala şi liceul care vor aduna cele mai multe sticle sunt calificate în etapa a doua a concursului, în care clasele din aceste instituţii vor pregăti câte un instrument muzical folosind deşeuri colectate selectiv. Aceste machete vor fi expuse în holul Consiliului Judeţean Harghita şi un juriu va selecta cea mai inventivă creaţie. Premiul, ce va putea fi câştigat de o clasă de la gimnaziu şi una de la liceu, va consta într-o excursie la staţia de sortare şi compostare de la Remetea.

Sursa: regiotv.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy