Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita: Scenariile propuse unităților școlare pe baza ratei de incidență (22-28 martie)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Harghita a adoptat în ședință extraordinară din data de 19 martie 2021 Hotărârea nr. 16/2021, pentru aprobarea scenariilor propuse de către consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare şi avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean  Harghita şi de către Direcţia de Sănătate Publică Harghita în care se vor desfășura cursurile în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Harghita în săptămâna 22 – 28 martie 2021.

Scenarii propuse unităților școlare pe baza ratei de incidență în localitățile Județului Harghita, au fost avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita şi de către Direcţia de Sănătate Publică Harghita, conform prevederilor Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 al Ministrului Educației și al Ministrului Sănătății.

Cele 423 de unități de învățământ din Județul Harghita vor funcționa astfel:

– 262 vor aplica scenariul 1,

– 153 vor aplica scenariul 2, (în scenariu 2 vor funcționa instituțiile de învățământ din Băile Tușnad, Ciucsângiorgiu, Corund, Gălăuțaș, Lupeni, Merești, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Păuleni Ciuc,  Porumbenii Mari, Săcel, Sărmaș, Subcetate, Suseni, Toplița, Tulgheș, Vărșag);

– 7 unități vor aplica scenariul 3 (instituțiile de învățământ din Ocland).

– în scenariu 3/b vor funcționa 1 instituție de învățământ: Liceul Tehnologic „Venczel Jozsef ” Miercurea Ciuc, (aflat în reabilitare).

Scenariul 1:

Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie

Scenariul 2:

  1. a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie
  2. b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Scenariul 3:

  1. a) Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar
  2. b) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, cu prezență fizică de până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale (max. 15 elevi/clasă pentru gimnaziu/clasa a VIII-a și max. 17 elevi/clasă pentru clasele terminale din învățământul liceal, profesional și postliceal);
  3. c) Participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu Ordin Comun ME-MS nr. 3459/280/2021 –  Art. 3, alin. 2.: În situații justificate de infrastructură și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea ISJ/ISMB.

Hotărârea  CJSU Harghita  nr.16 din 19 martie 2021 poate fi consultată mai jos: 

Hotărârea CJSU Harghita  nr.16 din 19 martie 2021

Anexa cu scenariile propuse unităților școlare pe baza ratei de incidență în localitățile Județului Harghita, avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita şi de către Direcţia de Sănătate Publică Harghita pot fi consultate mai jos: 

Anexă la  Hotărârea  nr. 16 a CJSU Harghita

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *