Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

„Hristos a Înviat!”

O parte însemnată dintre catolicii din Resurrection by Raffaelino del Garbo, 1510România se află în Harghita. Ei vor participa în această noapte la celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale, care exprimă ”trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Iisus Cristos Înviat”.
Paştele catolic față de cel ortodox este sărbătorit la o dată diferită, pentru că cele două Biserici calculează data Învierii lui Iisus după două calendare diferite: calendarul gregorian și calendarul iulian. Dar ca obiceiuri de Paşti, la catolici sunt tradiţii similare cu cele de la ortodocşi: se dăruiesc şi se ciocnesc ouăle iar la masa festivă de Paște sunt servite pe lângă ouă roșii și pască, copturi din aluat dospit și stafide, jambon, drob de miel și friptură din carne de miel.

Cu ocazia acestei zile de mare sărbătoare, în care creștinii catolici celebrează Învierea Domnului, publicația noastră vă dorește ca necuprinsa taină a Învierii Domnului să vă dăruiască bucurii, sănătate şi bună înţelegere! „Hristos a Înviat!”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.