Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

2019 a kuvik éve. Márciuska ötletek

 

Meglehet a cím furcsán hangzik, főleg mert ezt a fajt sajnos igazságtalanul a szerencsétlenséggel asszociálják. Reméljük, hogy a 2019-es év madarává való nyilvánítása némileg normalizálja kapcsolatunkat az éjjeli ragadozó madarak fajával.

A SOR, Romániai Ornitológus Társaság facebook oldalán szervezett szavazás eredményeként a kuvik (Athene noctua) lett a 2019-es év madara. Az éjjeli ragadozó 1593 szavazattal előzte meg négy ellenfelét. Talán a története számított, az hogy igazságtalanul szidalmazzák. A Görögországban bölcsesség jelképeként számon tartott madárból a halál előhírnöke lett, csak azért mert a gyertyák fénye által vonzott éjjeli lepkékre vadászott.

Az első dolog, amit teszünk a kuvik érdekében- a SOR tagok profilképe lesz 2019-ben. Mégpedig Daniel Petrescu által fényképezett példány, amelyiknek a képe a verseny győztese lett.

A Román Ornitológus Társaság ellenállhatatlan ötlettel állt elő a márciuska alkalmából.

A régiek mellett újabb modellekkel egészül ki a kitűzők kínálata, amelyet az érdeklődők itt találhatnak és vásárolhatnak meg.

Tíz lejbe kerül egy kitűző, a SOR tagok 50%-os árengedményben részesülnek.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.