300.000 lej kár keletkezett a gyergyóalfalvi tűzesetben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Hargita megye Olt készenléti felügyelőségét 2017 június 4-én, 15:29-kor egy Gyergyóalfalvi műhelyben keletkezett tűzesetről értesítették.

Gyergyószentmiklósi, maroshévízi hivatásos, illetve gyergyóalfalvi, gyergyóújfalvi, gyergyócsomafalvi, gyergyószárhegyi és gyergyóditrói önkéntes tűzoltók siettek a helyszínre összesen nyolc tűzoltóautóval és hatvan tűzoltóval.

A tűzoltók megérkezésekor lángokban állt a műhely 450 négyzetmétere. További 10 polgár és 15 alkalmazott közreműködésével sikerült a tüzet 17:35-re eloltani. Az oltási művelet koordinálására a helyszínre érkezett Mireanu Iustin őrnagy, az Operációs Központ parancsnoka.

A tűzben teljesen leégett a műhelycsarnok és az ott található gépek: egy kotrógép, egy fával működő hőközpont, 4 generátor, 2 betonkeverő, 6 darab villanymotor, két hegesztőgép, egyéb munkagépek.

A tüzet egy rövidzárlat okozta, amely a műhelyben tartott és feszültség alatt hagyott egyik villanymotorban keletkezett.

A becsült kár értéke 300 ezer lej, a tűzoltók által megmentett javak értéke 400 ezer lejre tehető.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy