Candidaţii UDMR la scrutinul local din Miercurea Ciuc, desemnaţi în urma unor prealegeri interne

0

Articol disponibil în: Română

Candidaţii UDMR la alegerile locale din Miercurea Ciuc vor fi desemnaţi în urma unor prealegeri interne, care se vor organizate în data de 10 aprilie.

Preşedintele UDMR Miercurea Ciuc, Fuleki Zoltan, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că este o tradiţie în oraş ca persoanele care vor candida să fie alese de locuitori, membri ai Uniunii, în opinia sa acesta fiind modul cel mai democratic pentru desemnarea candidaţilor şi a ordinii lor pe liste.

„Pentru consilieri locali, ordinea pe listă a candidaţilor va fi decisă la prealegeri, în funcţie de numărul de voturi primite. Adică nu se va face pe un colţ de masă sau nu va fi stabilită de 10-12 oameni, ci va fi decisă de locuitorii oraşului”, a explicat Fuleki Zoltan.

La prealegerile de la Miercurea Ciuc urmează se se înscrie atât persoanele care vor să candideze pentru un post de consilier local, în acest caz urmând să strângă şi 100 de semnături, cât şi cei care aspiră la fotoliul de primar al municipiului, situaţie în care numărul de semnături trebuie să fie de 500.

În cazul în care, pentru funcţia de primar se înscrie doar o persoană, aceasta nu mai intră în prealegeri, dar candidatura sa trebuie acceptată de forul ierarhic superior al UDMR.

În oraş se vor organiza mai multe secţii de votare şi sunt aşteptaţi să îşi exprime opinia electorală cei care sunt membri ai UDMR.

„Procesul electoral va fi unul foarte serios, cu comisie, preşedinte de comisie, etc, iar procedurile vor semăna cu cele pentru alegerile locale”, a spus Fuleki Zoltan.

Potrivit sursei citate, candidaturile vor putea fi depuse de la sfârşitul lunii februarie, până în data de 15 martie.

Sursa: voceatransilvaniei.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy