5000 lejes jutalmat kapott az Oktatási Minisztériumtól az egyetlen Hargita megyei diáklány, aki tízes átlagot ért el az érettségi vizsgán

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Mădălina Pîntea, az egyetlen Hargita megyei diák, aki tízes átlagot ért el az érettségin, november 7-én, hétfőn vehette át az Oktatási Minisztérium által odaítélt 5000 lej értékű díjat – tájékoztat az AGERPRES.

fotó: Hargita Megyei Tanfelügyelőség/AGERPRES

 

A díjat Demeter Levente főtanfelügyelő adta át, aki örömét fejezte ki, hogy vannak ilyen tanulók a megyében.

Cristinel Glodeanu főtanfelügyelő-helyettes a maga részéről elmondta, hogy ez a díjazás egy hagyomány, amely egy kis szünet után újraindult a megyében, és rámutatott arra, hogy még egy vidéki szakközépiskolában is nagyon jó eredményeket lehet elérni.

A rendezvényen részt vett Hargita megye alprefektusa, Marius Ţepeluş is, aki köszönetet mondott Mădălinának, hogy lehetőséget kapott egy ilyen rendezvényen való részvételre. Jelen volt a Gyergyóhollói Technológiai Líceum igazgatója, Mirela Laurentiu is, aki megköszönte Mădălinának, hogy ismertté tette az oktatási intézmény nevét, és figyelemre méltó eredményt ért el.

Mădălina Pîntea, aki jelenleg a Brassói „Transilvania” Egyetem Matematika Karának hallgatója, azt mondta, hogy hálás, és meggyőződött róla, hogy munka után édes a jutalom.

„Örülök, hogy az állam támogatja azokat a diákokat, akiknek sikerül ilyen eredményeket elérniük. Az oktatás fontos, és ezek az ösztönzők előrelépést jelentenek. Kollégáimnak azt kívánom, hogy legyen tudásvágyuk, és az elkövetkező években minél több jó teljesítményről hallhassunk” – mondta a díjazott.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy