A Csíkszeredai Városháza gazdasági és sporttámogatási csomagot készít

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

Adó- és illetékkedvezménnyel készül Csíkszereda Polgármesteri Hivatala azon magán- és jogi személyek megsegítésére, akiknek a járványhelyzet miatti korlátozások okán fel kellett függeszteniük tevékenységüket a szükségállapot és a vészhelyzet idején. Emellett a helyi jégkorongot, a labdarúgást és a teremlabdarúgást is támogatnák. Ennek érdekében határozattervezetet nyújtanak be az önkormányzatnak, amely döntő fóruma ezen intézkedéseknek.

Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság július 6-i ülését követően egy gazdaságtámogatási, illetve egy sporttámogatási intézkedéstervezetet mutatott be.

A gazdasági támogatás azon magán- és jogi személyek megsegítését célozza, akik kénytelenek voltak felfüggeszteni tevékenységüket a szükségállapot és a vészhelyzet idején bevezetett óvintézkedések miatt. Az épületadókat illetően 50 százalékos kedvezményt nyújtanak hat hónapra, az épületilletékekről pedig teljes mértékben lemond a városháza a kárvallottak javára.

A sporttámogatások vonatkozásában a katasztrófavédelmi bizottság azt javasolja, hogy a három legismertebb, jelentős veszteségeket ért csíkszeredai csapatsportnak – a jégkorongnak, a labdarúgásnak és a teremlabdarúgásnak (futsal) – nyújtson hathatós anyagi segítséget a város.

Ezen intézkedéscsomagokról – esetenként a jelenleg kihirdetés előtt álló törvények szellemében – Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata dönt.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy