A Fejlesztési Minisztérium új szabályzást fogad el az építkezés terén, 19 év után

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium új szabályzatokat fogad el a bölcsődék építéséről.

„2002-ben megváltoztatták a lakásépítés szabályait, azóta nem frissültek az építésre vonatkozó rendelkezések” – mondta Cseke Attila.

A fejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy új szabályozásra van szükség, mert a 24 évig hatályos szabályozás nem tükrözi a mai valóságot.

„Az új szabályozás egyszerűbb, könnyebben alkalmazható, és tűzbiztos bölcsődéket garantál. A Fejlesztési Minisztérium még ebben az évben megkezdi az új bölcsődék építését a Kormányprogramnak megfelelően, ezért szükséges és sürgős volt az ezen a területen történő szabályozás naprakésszé tétele. A cél modern bölcsődék építése, modern előírások alapján ”- mondta Cseke Attila.

A jelenlegi 79 oldalas szabályozás 28-ra csökkent, és minden kritériumnak és rendelkezésnek megfelelően lehetővé teszi bölcsődék elhelyezését az irodaházakban, ahol az alkalmazottak és a gyermekek száma ezt indokolja.

„A cél a születési arány ösztönzése és a fiatal anyák munkaerő-piaci visszatérésének elősegítése” – zárta szavait a miniszter.

Az urbanizáció, az építészet, az ellenálló képesség és a biztonság sajátos elemei mellett az új rendelet előírásokat tartalmaz a megújuló energiaforrásokból származó energiahatékonyságról.

Ugyanakkor az új rendelet 5-10 négyzetméter / gyermek szabadtéri játszóteret, legalább 16 négyzetméteres orvosi rendelőt biztosít az épületben, és minden játszótéren és hálószobában legalább 8 köbméter levegőt biztosít gyermekenként.

Az új rendelet a Hivatalos Közlönyben való közzétételét követően lép hatályba.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy