Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Kovászna megyei természetvédelmi területen lelőtt medve ügyében in rem büntetőeljárás indul

A Kovászna Megyei Rendőrfelügyelőség in rem büntetőeljárást indított az Ozsdola térségében lelőtt medve ügyében, a vizsgálatok orvvadászatra és fegyverhasználatra vonatkoznak.

A kézdivásárhelyi ügyészség főügyésze, Valentin Teodorescu az Agerpresnek megerősítette, hogy a Kovászna Megyei Rendőrfelügyelőség hivatalból feljelentést tett a „médiában megjelent anyagok alapján”, és hogy várják a dokumentumokat a rendőrségtől az ügyirat iktatása végett. A főügyész szerint a tények, amelyekre vonatkozóan vizsgálatot tartanak „elvileg orvvadászat és fegyverhasználat”.

Arthur medve 17 éves volt, ő volt a Romániában megfigyelt legnagyobb medve, és valószínűleg az Európában élő legnagyobb példány, mondja Gabriel Paun, az Agent Green elnöke.

Az Európai Bizottság (EB) költségvetést hagyott jóvá a tagállamok részére, amelynek célja azonnali és méltányos kártalanítás minden olyan mezőgazdasági termelő számára, aki kárt szenved a saját földjén vagy olyan területeken, ahol szerződéssel rendelkezik a mezőgazdaság gyakorlására – jegyzi meg a szervezet.

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter szerint két párhuzamos vizsgálatot indítottak, egyet az Országos Környezetvédelmi Őrség, a másikat az Erdőőrség a Kovászna megyei vadászegyesület közreműködésével kilőtt medve ügyében, egy vadászegyesületnél, és hangsúlyozta, hogy nem fog nyilatkozni az ügyben egyelőre, hogy ne befolyásolja az ellenőrzéseket.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.