Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Létrejött a Csíkszeredai Ifjúsági Egyeztető Tanács

Csíkszereda Önkormányzatának mai, február 26-i ülésén jóváhagyták a Csíkszeredai Ifjúsági Egyeztető Tanács létrehozását. A csíkszeredai fiatalok érdekképviseleti szervezete havonta ülésezik és értelemszerűen az ifjúságot foglalkoztató kérdésekben egyeztetnek.

A Csíkszeredai Ifjúsági Egyeztető Tanács létrehozása már az önkormányzati választásokat megelőző kampány idején célkitűzés volt. A Trandafir-Orbán Tímea képviselő által kezdeményezett tervezet most érett be: az önkormányzat a február 26-i soros ülésén egyhangúlag elfogadta a tervezetet.

A tanácsnak tagjai a Csík Terület Ifjúsági Tanácsának, a Sapientia Hallgatói Önkormányzatának, a Csíkszeredai Diákszövetségnek és a Hargita Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóságnak egy-egy képviselője, valamint további ifjúsági képviselők, illetve Csíkszereda polgármestere. Valamennyi középiskola nevesítheti saját képviselőjét a tanácsba. A testület havonta ülésezik.

Korodi Attila polgármester a tanácsülésen elmondta: nagy reményeket fűz a létrehozott szervezethez, mert azontúl, hogy intézményes hátteret biztosít a sajátosan ifjúsági kérdések rendszeres egyeztetésének, kineveli a jövő közéleti szerepvállalóinak nemzedékét.

„Ha ma a fiatalokra odafigyelünk, ha mostani döntéseink az ő hangjukat képviselik, akkor tíz év múlva, tizenöt év múlva abban a városban fognak letelepedni, élni, családban gondolkodni, amelyik az ő hangjuknak az eredménye”- mondta Korodi Attila.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.