Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A gyermekkel otthon maradó szülő a fizetése 75%-át kapja, amennyiben megbetegedések miatt bezárják az iskolát

A román miniszterelnök, Ludovic Orban augusztus 6-án, csütörtökön bejelentést tett, amely biztosan örömére szolgál a szülőknek.

Azt mondta, hogy a szeptember 14-én kezdődő új tanévben, ha egy iskolában a tanítást felfüggesztik, a gyermekkel otthon maradó szülő megkapja a fizetésének 75%-át.

“A sürgősségi állapotban volt egyfajta támogatás a gyermekes családok számára. Az iskolai órák felfüggesztésének időszakában a szülőknek választás szerint lehetősége volt otthon maradni egyfajta szabadságon, és fizetésének 75% -át kapta.

fotó forrása: archív

És az iskolaév elején hasonló intézkedést fogunk tenni. De rugalmas lesz, mivel a járványügyi helyzet különbözik az egyes helyeken, ez már nem lesz általános intézkedés. Helyi intézkedés lesz.

Ha vannak esetek egy iskolában, és ez 14 napra bezáródik, akkor az iskola minden tanulójának szülei a tanítás felfüggesztésekor, mondjuk a 14 napra, ugyanazon 75% -os támogatási formát kapnak “- mondta Ludovic Orban, a digi24.ro szerint.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük