Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Părinții vor primi 75 % din salariu dacă vor sta acasă cu copiii din cauza închiderii școlilor

Premierul României, Ludovic Orban, a făcut joi, 6 august, un anunț care cu siguranță îi va bucura pe părinți .

Acesta a declarat că în noul an școlar, care va începe pe 14 septembrie, în cazul în care cursurile se suspendă într-o anumită școală, unul dintre părinții va beneficia de 75% din salariul său pentru a putea rămâne acasă cu copilul.

„În perioada stării de urgență a existat o formă de sprijin pentru familiile cu copil. Pe perioada în care au fosts suspendate cursurile școlare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă, într-un fel de concediu, plătindu-i-se 75% din salariul său.

Și pentru începerea școlii vom lua o măsură similară. Însă va fi flexibilă, pentru că situația epidemiologică fiind diferită de la localitate la alta, nu va mai fi o măsură generală. Va fi o măsură locală.

Dacă într-o școală avem cazuri și se închide 14 zile, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi pe perioada suspendării cursurilor, să zicem 14 zile, un părinte, aceeași formă de sprijin de 75%”, a declarat Ludovic Orban, conform digi24.ro.

sursa foto: arhivă

Klaus Iohannis preciza ieri, 5 august, că majoritatea elevilor vor merge fizic la școală, iar autoritățile locale vor avea de ales între 3 scenarii posibile cu privire la desfășurarea activității educaționale:

Aceste trei scenarii sunt: scenariul verde (care înseamnă că în localitatea respectivă este mai puțin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu COVID), scenariul doi sau scenariul galben (care înseamnă între 1 și 3 persoane detectate în media zilnică) și scenariul trei sau roșu (când in media ultimelor 3 zile au apărut mai mult de trei bolnavi în localitatea respectivă).

Felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi decis local. În funcție de situația concretă, locală se va decide dacă unitatea școlară va funcționa după scenariul verde (cu risc mic sau deloc), galben (risc mediu) sau roșu (școala se va închide de tot).

Pentru fiecare școală în parte, Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență va lua decizia dacă se merge pe scenariul verde (toți elevii merg la școală), dacă se merge pe scenariul roșu când nimeni nu merge la școală și activitățile de desfășoară online sau scenariul 2, galben, în care o parte din activități se desfășoară la școală și o parte online.

Scenariul galben înseamnă că grădinițele și primarul merg la școală, clasele VIII și XII merg la școală, iar restul claselor, în funcție de decizia școlii, o parte vin la școală și o parte nu, ca să facă loc pentru distanțare suficientă celor care vor veni zilnic la școală.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.