A Hargita megyei csendőrök megőrizték bajnoki címüket

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Belügyminisztérium Ojnalabda bajnokságát a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség nyerte két egymást követő évben.

A kis döntőt a Vaslui Területi Határőrség nyerte, 4-2 eredménnyel.

A nagy döntőt a Brassói Burebista Mobil Csendőregység csapata és a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség csapata játszották. Egy szórakoztató mérkőzést és döntő ütéseket követően a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség csapata lett a győztes, ezzel megvédve tavalyi bajnoki címét.

Először jártak itt, nagyon tetszett amit láttak, örültek minden egyes csapat győzelmének, megértették, hogy többet kell dolgozniuk. Ha az idén nem is sikerült több pontot gyűjteni, jövőre szeretnének pályagyőztesek lenni, két év múlva pedig megszerezni az áhított érmek egyikét. A fair- play díjat a Braila- i Hajójavító Bázis vehette át.

Legtechnikásabb, legszimpatikusabb, legőrültebb játékos (habár nem nyert OSCAR díjat) Truta Eleodor kapitány, a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőségtől.

A záróünnepséget megtisztelte jelenlétével: Jean Adrian Andrei, Hargita Megye prefektusa, Nicolae Dobre, az Országos Ojna Szövetség elnöke, Csíki András, a Hargita Megyei Ifjúsági- és Sportigazgatóság igazgatója, Nagy Zoltán gyergyószentmiklósi polgármester, Asandei Cezar főbiztos- a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség helyettes tisztje, Iamandi Dan ezredes- a Hargita Megyei Csendőrség főfelügyelője, Gheorghe Pop nyugalmazott dandártábornok, Popescu Leontin ezredes a Gyergyószentmiklósi Csendőrképző Központ parancsnoka, Crangus Nicolaeui rendőrfőbiztos, Popa Adrian rendőrfelügyelő- a Sporteseményeket Koordináló Irodától, Siklódi Piroska a Gyergyószentmiklósi VSK –tól, Puskás István a Gyergyószentmiklósi „Jövő” Sportklub elnöke.

Szervezők a Belügyminisztérium Kulturális Központja, a Sporttevékenységeket Koordináló Iroda, amelyeket a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség, Hargita megye Rendőrfőkapitánysága, Hargita Megye „Olt” Készenléti Igazgatósága támogat, együttműködésben a Román Ojnalabda Szövetséggel és a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatósággal.

További információk

Az ojnalabda játék hagyományos román labdajáték. Hasonlít más nemzetek sportjátékaihoz, például a német Schlagball- hoz, a finn pesapallo- hoz, a francia paume- hoz vagy az ír Cluiche Corr- hoz.

A játék összetett tulajdonságokat igényel a játékostól (gyors szaladási képesség, jó reflexek a labdától való önvédelemben, pontosságot a labdahajításnál illetve ütővel való elütésénél).

A 2014- es év referenciaévként tartható számon az ojnalabda történetében. 2014 július elsején, a 69/2000- es testnevelési és sporttörvény kiegészítésére kiadott 96- os számú törvény elismeri az ojnalabdás játékokat, mint Románia nemzeti sportját.

Neves román személyiségek, akik ezzel a sporttal valamilyen kapcsolatban voltak: Nicolae Iorga, Tache Ionescu, I.L.Caragiale, petre Ispirescu, Dumitru Almas, Ion Creangă, Dimitrie Cantemir, Alexandru Davila, Mihail Sadoveanu, Fănuș Neagu, Vasile Conta, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Marin Preda, és mások.

Információs és Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy