A Hargita Megyei Munkaerő- elhelyező Ügynökség beszerzi az adóügyi bizonylatot a munkanélküliek számára

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2016 augusztus 16-ától a Hargita Megyei Munkaerő- elhelyező Ügynökségnél jelentkezőknek, akik a munkanélküli segélyért folyamodnak, vagy munkahelykeresőkként regisztráltatják magukat, többé nem kell az adó- és pénzügyi hivataltól adóköteles jövedelmi bizonylatot felmutatniuk. Ezt a bizonylatot intézményünk szerzi be, a kérelmező nevében és beleegyezésével, egy a Hargita Megyei Adó és Pénzügyi Hivatallal létrejött protokoll alapján.

Azoknak a személyeknek, akik már letettek ilyen kérvényt az adóhatósághoz a munkanélküli iratcsomó összeállítása érdekében, a nyilvántartásba vétel pillanatában kell csatolniuk a bizonylatot. Ez a munkamódszer, amely kísérleti jelleggel működik 2010- től Gyergyószentmiklós környékén, a romániai ügyintézés bürokráciamentesítő programjának része, valamint annak ügyfélbaráttá tételét célozza meg.

Ezen protokoll alkalmazása a munkanélküli iratcsomó összeálljtásához szükséges iratok beszerzését hivatott megkönnyíteni. Továbbra is fennmarad a megszorítás, miszerint egy munknélküli nem igényelhet segélyt, ha 500 fölötti adóköteles jövedelemmel rendelkezik.

Tiberiu Panescu vezérigazgató

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy