A Hargita megyei Rendőr-felügyelőség partnerségre hívja fel a lakosságot

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A lakosság partnerségét kérjük a gyalogos és autósforgalom zökkenőmentes lezajlása, valamint a biztonságos parkolás , továbbá a forgalmi dugók kialakulásának elkerülése érdekében.

E tekintetben az utazási útvonalakról, a parkolóhelyekről és a forgalmi korlátozásokról szóló helyes és teljes körű információk nemcsak különösen hasznosak, hanem betartásuk is elengedhetetlen, közli a Hargita megyei Rendőr-felügyelőség.

Tisztelt állampolgárok, mint tudjuk Őszentsége Ferenc pápa romániai látogatása 2019 május 31- június 2 között esedékes, melynek során a csíkszeredai lakosokkal és zarándokokkal is találkozik június 1-jén, a csíksomlyói kegytemplom területén.

Várható tehát, hogy Hargita megyébe június első napján, de azt megelőzően is nagy embertömeg, személygépkocsik, autóbuszok, különböző járművek és egyéb szállítóeszközök érkeznek.

Ebben az összefüggésben a türelem, fegyelmezettség és a megelőző magatartás a legjobb szövetségesek a célállomás biztonságos elérésére.

Érthető, hogy némelyikünk a Szentatyával való találkozásra siet, mások átutaznak a térségen, ismét mások csak haza szeretnének érni, illetve munkahelyre vagy más helyszínre igyekeznek, de paradox módon pont a sietség lehet késleltető tényező.

A közúti és gyalogosforgalom irányítására vonatkozó rendőrségi utasítások be nem tartása jó néhány perces, sőt több órás elakadást és késést okozhat.

Ezért, egy idegesség és sietség nélküli, békés és megelégedett hétvége érdekében a következőkkel jövünk az önök segítségére:

Parkolóhelyek

Forgalomkorlátozás, piros- teljesen, zöld- részlegesen

Csíksomlyóra vezető útvonal

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy