A Hargita megyei rendőrök büntetőeljárást indítanak a fegyver- és lőszertartásra vonatkozó rendszabályok be nem tartása miatt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2023 november 22-én a Fegyverek, Robbanóanyagok és Veszélyes Anyagok Szolgálatának rendőrei a csíkszentmártoni rendőrökkel közösen, a polgárok biztonságának növelése és a fegyver- és lőszertartást érintő negatív események megelőzése érdekében kidolgozott akcióterv alapján ellenőrzést tartottak egy 38 éves csíkcsekefalvi férfi otthonában.

„Az elvégzett ellenőrzéseket követően a rendőrök megállapították, hogy a férfi jogosult egy nem halálos fegyver birtoklására, amelyet egy 9 mm kaliberű gázpisztolyként azonosítottak, valamint 160 azonos kaliberű töltényt is találtak, 110 tölténnyel többet, mint amennyi a tulajdoni lapon szerepel.

Azt is megállapították, hogy a szóban forgó férfi nem tartotta be a törvényben előírt határidőt az illetékes hatóságok értesítésére, amikor a fegyvert másik címre költöztette, ahogy azt a törvény előírja.

A rendőrök lefoglalták a fegyvert és a talált lőszereket, valamint a férfi tulajdonosi igazolványát, amíg a jogi helyzet nem tisztázódik” , jelenti a Hargita megyei rendőrség.

A fegyverre és lőszerre vonatkozó rendszabályok be nem tartása miatt büntetőeljárás indult az ügyben.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy