Konkrét lépések a 127-es megyei út, Gyergyóditró- Gyergyótölgyes, beruházás folytatásában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Tekintettel a munkálatok magas költségeire, a megyei tanács július 26-i rendes ülésén jóváhagyta a DJ 127-es megyei út, Gyergyóditró-Gyergyótölgyes beruházás folytatásáról szóló határozatot, amelyeket az Országos Beruházási Társaság fog elvégezni. Hargita Megye Tanácsa 2020-ban kezdeményezte a beruházás megvalósításához szükséges vissza nem térítendő finanszírozás megszerzésének lépéseit, az Országos Beruházási Társaság SA által kezelt Köz- vagy Szociális Érdekű Építkezések Országos Programjába való felvételre pályázva.

Tekintettel a még elvégzendő munkálatok összetettségére, valamint a szerződés esetleges felmondásából eredő lehetséges szankciókra, a tanács jóváhagyta az út átadását a fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős minisztériumnak a „C.N.I.”-S.A.  Országos Beruházási Társaságon keresztül, jegyzőkönyv alapján, a 127-es megyei út rehabilitációjának folytatása érdekében.

Borboly Csaba ismét a PSD tanácsosok bekapcsolódását kérte, hogy ezt a beruházási célt át lehessen venni a befejezéshez, mondván, amíg nem veszik át, addig nem áll meg a munka: „Kérem a PSD-s kollégák bekapcsolódását, még a dokumentáció is itt van nálam, az ülés után átadom. Szeretnénk, ha a 127-es megyei utat az Országos Beruházási Társaság venné át befejezésre. Az építkezést még nem állítjuk le, mert ebben a döntésben, ahogy azt előre láttuk, amíg a CNI át nem veszi, addig ott dolgozunk! A másik dolog, amit kértem, az a gyergyóvárhegyi híd, és annak a hídnak a CNI-hez benyújtott dokumentációja van, és valahogy hangsúlyt kellene fektetnünk rá, hogy rehabilitálni tudjuk. Remélem, hogy minél hamarabb lezárul a per a Vízügyi Igazgatósággal”.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy