A Kettes kategóriájú besorolást kapott a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége június 17-én, hétfőn sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy az intézményt a II-es kategóriába sorolták, magas kompetenciájú kórházként ismerték el.

Prof. Dr. Alexandru Rafila egészségügyi miniszter szerdán, június 12-én írta alá a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház II-es kategóriába, magas kompetenciaszintre való besorolását jóváhagyó rendeletet.

Dr. Konrád Judit kórházigazgató elmondta, hogy a kitartás és a kemény munka meghozza az eredményt. „A II-es kategóriába való besorolással valóra vált egy álom, amiért nagyon sokat dolgoztunk. És tovább építkezünk, újabb küldetések és célok következnek majd a kórház és betegeink érdekében. Gratulálok és köszönetet mondok a kórház minden dolgozójának, ez mindannyiunk érdeme. Ez a besorolás egy újabb lépés a klinikai kórházi státusz felé. Mivel ezt a lépést megtettük, a következőt is meg fogjuk tenni. Mert voltak, vannak és lesznek támogatóink, köszönjük mindenkinek a segítséget” – mondta az igazgató.

Dr. Adrian-Cristian Dobrică, a kórház kutatási és fejlesztési igazgatója gratulált a kórház személyzetének, és köszönetet mondott kollégáinak, akik nap mint nap teszik a dolgukat. Hangsúlyozta, ez a besorolás megérdemelt és korrekt: „Ez az első lépés, és a kemény munka ma kezdődik: mind orvosi szempontból, mind azok részéről, akik vezetnek és irányítanak minket, a kórházat az egyetemi klinika feltételeihez kell igazítanunk”.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is köszönő szavakkal kezdte beszédét: „A sokéves munka elérte célját, amely során önök mellett álltunk. Köszönöm, hogy hittünk, hogy hittek a célokban. Bár sokan mondták, hogy ezek csak álmok, az álomból valóság lesz, és a valóság ma itt van, péntek óta ez a kórház már egy másik ligában játszik”.

Dr. Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság igazgatója elmondta, hogy ez egy fontos mérföldkő a kórház számára. Hangsúlyozta, hogy a kettes kategóriába való besorolás nemcsak elismerést és nagyobb finanszírozási lehetőséget biztosít a kórháznak, hanem kötelez is: „Gratulálok mindenkinek, és arra kérek mindenkit, hogy ezt az eredményt vállalva, egyéni szinten, átérezve annak fontosságát és kötelezettségét, minden nap dolgozzanak azért, hogy a büszkeség mellett a betegek elégedettsége is a II-es kategóriát tükrözze”.

Dr. Vitos Attila orvosigazgató beszédében a II-es kategóriával járó felelősségre figyelmeztetett, és hangsúlyozta, hogy különös figyelmet kell fordítani az orvosi munka és az orvosi tevékenység minőségére.

  • Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház tájékoztatója

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy