A Hargita megyei tűzoltók küldetései június 7-9 között

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ezen a hétvégén (június 07-09) Hargita megyei szinten 28 katasztrófavédelmi megkeresésre reagált a Hargita megyei katonai tűzoltóság.  

Ebben az időszakban a tűzoltók által végrehajtott bevetések legnagyobb részét az elsősegélynyújtási intézkedésekre vonatkozó esetek tették ki, amelynek eredményeként a SMURD legénysége 22 bajba jutott személynek nyújtott orvosi segítséget.

Az elmúlt 72 órában a tűzoltócsapatok ezekkel a bevetésekkel egyidejűleg 2 tűzeset felderítésén és felszámolásán dolgoztak Maroshévíz településen, amelyek közül az egyik egy autótűz volt, és az operatív csapatok tűzmegelőzési intézkedéseket tettek, miután 2 közúti baleset történt a DN 12-es úton Maroshévízen, illetve Székelyudvarhelyen.

Két ajtófelszabadítási küldetést is teljesítettek a tűzoltók Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen.

Tegnap, június 9-én, vasárnap délután a Hargita megyei tűzoltóság beavatkozott egy ásványvízpalackozó vállalatnál keletkezett tűz oltásához. A gyergyószentmiklósi, maroshévízi, gyergyóhollói, székelyudvarhelyi és csíkszeredai beavatkozási alegységek operatív legénységeit is riasztották, akik 4 tűzoltóautóval, egy létrás kocsival, egy Multirisc konténerrel és egy SMURD mentőautóval mentek a helyszínre, valamint a borszéki és a vállalat magántűzoltóságát is riasztották.

Az utóbbi 3 napban 10 RO-Alert figyelmeztetést küldtek a lakosságnak medve jelenléte miatt Vaslábon, Marosfőn, Csíkszeredában és Székelykeresztúron.

A Hargita megyei tűzoltók állandó készenlétben vannak a sürgősségi helyzetek operatív kezelésére és szakszerű elsősegély nyújtására a rászorulóknak.

Ne feledje! A vészhelyzet esetén tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy