Misiunile pompierilor harghiteni în perioada 7-9 iunie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În acest sfârșit de săptămână (07–09 iunie), pompierii militari harghiteni au răspuns la 28 solicitări pentru gestionarea situațiilor de urgență, produse la nivel județean.   

În această perioadă, cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor au reprezentat cea mai mare pondere a misiunilor efectuate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 22 persoane aflate în dificultate.

De asemenea, concomitent cu aceste misiuni, în ultimele 72 de ore, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea a 2 incendii, dintre care unul la un autoturism, în municipiul Toplița, iar echipajele operative au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor, în urma producerii a 2 accidente rutiere pe DN 12, municipiul Toplița, respectiv  în  municipiul Odorheiu Secuiesc.

Totodată, salvatorii au intervenit în sprijinul comunităților și în alte 2 misiuni de deblocare uși ale unor apartamente, din municipiile Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc.

În după-amiaza zilei de ieri, duminică, 9 iunie, pompierii harghiteni au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic cu profil îmbuteliere apă minerală. Au fost alertate echipajele operative din cadrul subunităților de intervenție Gheorgheni, Toplița, Corbu, Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc, cu 4 autospeciale de stingere, autoscara mecanică, containerul Multirisc și o ambulanță SMURD, precum și SVSU Borsec și Serviciul Privat de Pompieri din cadrul societății.

În sprijin au fost solicitate și echipajele din cadrul ISU Neamț, Garda de Intervenție Poiana Teiului, ISU Mureș, Detașamentul Reghin, precum și SVSU Ditrău.

Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă și degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 400 mp. Ca urmare a degajărilor mari de fum, a fost transmis un mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-Alert.

Din cauza fumului dens, intervenția de stingere a pompierilor a fost îngreunată. După aproape două ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat fără a fi înregistrate victime, însă pagubele materiale sunt însemnate. Evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.

Pe lângă aceste intervenții, în cursul ultimelor trei zile, au fost transmise 10 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, dintre care 2 în orașul Borsec în urma producerii unui incendiu cu degajări mari de fum, iar 8 pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție, în urma semnalării prezenței animalelor periculoase (urși), în localitățile Voșlăbeni(2), Izvoru Mureșului(2), Miercurea Ciuc(2) și Cristuru Secuiesc (2).

Salvatorii harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.   

   COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy