A közlekedési rendőrök állandóan kettős és nélkülözhetetlen küldetésben vannak: a közlekedés biztonsága és a közegészségügy érdekében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: IPJ Harghita

 

 

 

A Sars-Cov-2 járvány kezdete óta a Hargita Megyei Prefektus Intézményének irányítása alatt a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség aktívan részt vesz a többi belügyminisztériumi struktúra és a hatóságok mellett az új koronavírus terjedésének megakadályozására irányuló tevékenységek sokaságában, minden operatív struktúrán keresztül, megyei és területi szintű személyzet részvételével, mind a városi, mind a vidéki területeken.

Ebben az értelemben olyan specifikus tevékenységeket hajtottak végre, amelyek megvalósítása fontos emberi és logisztikai erőforrásokat vett igénybe, naponta méretezve és gyakran kiegészítve, az operatív helyzet alakulásától és a Közegészségügyi Igazgatóság és a területen felelős szakemberek által szolgáltatott adatoktól függően.

Ezen időszak megelőző intézkedéseinek irányításában a leglátványosabb, legszükségesebb és leghasznosabb hozzájárulás a közrend őreié, de a közlekedési rendőrségé is volt.

Ebben az összefüggésben a „fehér sapkák viselői” a mindennapi felügyeleti, gördülékenységet biztosító és ellenőrzési feladatok mellett a közúti forgalomban azt az állandó küldetést vállalták, hogy ellenőrizzék a járművezetők törvényeknek, valamint az egyéni és kollektív védelmi intézkedéseknek való megfelelését, különösen a tömegközlekedési járműveken, akik embereket szállítanak, különös hangsúlyt fektetve az iskolabuszokra.

Így az elmúlt 48 órában a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőségen belüli Közúti Szolgálat szintjén nagy akciót szerveztek az áru- és személyszállítás jogszerűségének ellenőrzésére az egész megyében, amely tevékenységhez az Országos Közúti Közlekedés-ellenőrzési Felügyelőség személyzete is csatlakozott.

Ezenkívül a rendőri operatív tevékenységek annak ellenőrzésében valósultak meg, hogy az 55/2020. Törvény által meghatározott védelmi intézkedéseket hogyan tartják be személyszállítás során, a rendszeres / különleges járatokon.

Az ebben a 48 órában végrehajtott akciók során a Hargita megyei rendőrök több mint 500 járművet ellenőriztek, és a törvénysértés megállapításait követően 157 szankciót alkalmaztak, közülük 98-at a közúti rendszerre, 59-et pedig a Covid-19 összefüggésében az egyéni védelmi intézkedések be nem tartása miatt, a bírságok összege csaknem 60.000 lej.

Ugyanakkor kiegészítő intézkedésként 7 gépjármű forgalmi engedélyét, és 10 vezetői jogosítványt vontak be a járművezetési jog felfüggesztése érdekében.

A közlekedési rendőrség a következő időszakban folytatja az ilyen akciókat, ami azt jelenti, hogy a forgalom minden résztvevőjének javasolja a megfelelő megelőző magatartást, a közlekedési szabályok és jogszabályok, valamint az új koronavírus terjedésének megakadályozását szolgáló intézkedések betartását.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy