Pénz az üveghulladékért- szelektív gyűjtés Csíkszeredában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Üveghulladékok gyűjtését szervezi november 7-én az Eco-Csík Kft. hulladékgazdálkodási vállalat. Bárki beválthatja az üveget kilogrammonként 30 baniért, és a helyszínen meg is kapja érte a pénzt.

A tavaszra tervezett üveggyűjtés elmaradt, de az őszire november 7-én, szombaton sor kerül. Újdonság, hogy ezúttal a helyszínen kézbe kaphatják a szelektíven gyűjtők a hulladék kilogrammjáért járó 30 banit.

Csíkszeredában a szokásos négy gyűjtőpontnál – a Nagyrét utcában (a Dedeman- al szemben), Csíksomlyón (a volt „gyermekotthonnal” szemben), Zsögödben (a kultúrotthonnal szemben), valamint a Testvériség sugárúton (a Gyermek sétány találkozásánál) – 10.00 és 15.00 óra között veszik át a hulladékokat.

Elfogadják a befőttesüvegeket, az ásványvizes, a sörös, boros, pezsgős, röviditalos üveget, a bébiételes és a parfümös üveget. Az eltérő újrahasznosítási eljárás miatt azonban nem veszik át az ablaküveget, a tükröt, a poharakat, a hőálló üvegedényeket, a villanykörtéket és neoncsöveket, valamint az orvosságos üveget sem. Leadás előtt ki kell öblíteni az üvegeket, és a kupakot el kell távolítani róluk!

Akinek a becslései szerint több mint 500 kg leadásra szánt hulladéka van, annak a gördülékeny kifizetés miatt lehetőleg a cég udvarára kell szállítania az üveget november 9-én vagy 10-én 11.00 óráig – Csíkszereda, Akác utca 1. szám.

A védőmaszk használata és az 1,5 méteres távolság betartása kötelező!

Tavaly Csíkszeredában 65 tonna üveget gyűjtött be és szállított el újrahasznosításra az Eco-Csík Kft.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy