Poliţiștii rutieri sunt permanent în misiune, în dublă şi esenţială acţiune: pentru siguranţa circulaţiei şi sănătatea populaţiei

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: IPJ Harghita

 

 

Încă de la începutul pandemiei Sars-Cov-2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului Judeţului Harghita, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a fost implicat activ, alături de celalalte structuri M.A.I. şi autorităţi publice, în multitudinea activităţilor de prevenire a răspândirii noului Coronavirus, prin toate structurile operative, cu participarea tuturor efectivelor de la nivel judeţean şi teritorial, atât în mediul urban cât şi rural.

În acest sens au fost desfăşurate activităţi specifice, pentru realizarea cărora au fost angrenate importante resurse umane şi logistice, dimensionate zilnic şi suplimentate frecvent, în funcţie de evoluţia situaţiei operative şi a datelor furnizate în acest sens de D.S.P. şi de specialiştii cu atribuţii în domeniu.

Unele dintre cele mai vizibile, necesare și utile contribuții în gestionarea măsurilor preventive ale acestei perioade, au fost acelea ale polițiștilor de ordine publică, dar și ale polițiștilor rutieri.

În acest context „purtătorii caschetelor albe”, pe lângă atribuțiile cotidiene de supraveghere, fluidizare și control în traficul rutier, și-au asumat misiunea permanentă de a verifica respectarea legalității şi a măsurilor de protecţie individuală şi colectivă, de către toți conducătorii auto care efectuează transport public și în special a celor care conduc mijloace de transport persoane, cu un accent deosebit pe transportul copiilor spre școală ori către alte destinații.

Astfel, în cursul ultimelor 48 de ore, la nivelul Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita a fost organizată o amplă acțiune de verificare a legalității efectuării transportului de marfă și persoane, pe raza întregului județ, la care au fost cooptaţi şi specialişti din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier.

De asemenea, activitățile operative polițienești s-au materializat și în controale asupra modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

În cadrul acțiunilor desfășurate în intervalul acestor 48 de ore poliţiştii harghiteni au verificat peste 500 de autovehicule, iar în urma constatărilor de încălcare a legislației au aplicat 157 de sancţiuni contravenţionale, 98 dintre acestea la regimul rutier și 59 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în context COVID-19, cuantumul total al amenzilor ridicându-se la aproape 60.000 de lei.

Totodată, ca și măsuri complementare, au fost retrase 7 certificate de înmatriculare auto, iar 10 permise de conducere au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule.

Polițiștii rutieri vor continua să desfășoare asemenea acțiuni și în perioada următoare, sens în care le recomandă tuturor participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă corespunzătoare, să respecte regulile de circulaţie dar și legislația în vigoare, precum şi măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy