A közösség ellenálló képessége, Hargita Megye Tanácsának prioritása

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita Megyei Tanács elnökének, Borboly Csabának a javaslatára 2023 szeptemberében megalakult a Vészhelyzeti Munkacsoport, amely Hargita megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség, az önkéntes tűzoltóság és a megyei tanács képviselőiből áll.

„Az önkéntes tűzoltóság munkájára támaszkodunk, amely szorosan kapcsolódik a hivatásos szolgálatok munkájához, és a munkacsoport létrehozásával az intézményünkkel is sikerült az összekapcsolódást elérni. A közösség biztonsága és a vészhelyzetekkel szembeni ellenálló képessége számunkra kiemelt fontosságú” – mondta Borboly Csaba.

Ma, május 13-án került sor a munkacsoport első ülésére. Albert Csaba a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltó Szövetség elnökeként üdvözölte a jelenlévőket, és elmondta, hogy a munkacsoport célja egy állandó kommunikáció kialakítása, hogy a sürgősségi szolgálatok oldalán azonosítani és megoldani lehessen a főbb igényeket.

Albert Csaba azt is méltatta, hogy ez a csoport a megyei szintű beavatkozások javítását és hatékonyságának növelését tűzte ki célul, a polgárok javára.

Stelian Cimpoeșu, a Hargita megyei „Olt” Katasztrófavédelmi Felügyelőség főfelügyelője hangsúlyozta az önkéntes tűzoltók és a hivatásos szolgálatok közötti jó együttműködés fontosságát, mondván, hogy a munkacsoport tevékenységének támogatása nagyon fontos a közösség ellenálló képességének növelése szempontjából.

A munkacsoport olyan javaslatokat és előterjesztéseket dolgoz ki, amelyek hozzájárulnak a hivatásos és az önkéntes szolgálatok munkájának hatékonyságához, és amelyek segítenek a biztonságos légkör megteremtésében a közösségben.

  • fotó és információk Hargita Megye Tanácsa sajtóirodája

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy