Reziliența comunității, prioritate pentru Consiliul Județean Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La sugestia președintelui Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, în luna septembrie 2023 a fost constituit Grupul de lucru pentru situații de urgență din care fac parte reprezentanți ai ISU Harghita, ai pompierilor voluntari și ai consiliului județean.

Ne bazăm pe activitatea pompierilor voluntari,  care este strâns conectată de cea a serviciilor profesioniste și prin înființarea grupului de lucru am realizat și interconectarea cu instituția noastră. Siguranța comunității și reziliența acesteia în fața situațiilor de urgență este o prioritate pentru noi”, a apreciat Borboly Csaba.

Azi, 13 mai, a avut loc prima ședință a grupului  de lucru al cărui președinte Albert Csaba, în calitatea sa și de președinte al Asociației Pompierilor Voluntari din județul Harghita, a salutat prezența membrilor apreciind că prin acest grup se dorește stabilirea unei comunicări permanente astfel încât să fie identificate și soluționate principalele necesități pe partea de servicii de urgență.

Albert Csaba a mai apreciat că prin acest grup se dorește perfecționarea și creșterea operativității la intervenții la nivelul județului, în beneficiul cetățenilor.

Stelian Cimpoeșu, inspector șef al ISU ”Oltul” Harghita, a subliniat importanța bunei colaborări dintre pompierii voluntari și serviciile profesioniste, apreciind că susținerea activității acestui grup de lucru este foarte importantă pentru creșterea rezilienței comunității.

Grupul de lucru va elabora propuneri și sugestii care să contribuie la eficientizarea activității serviciilor profesioniste și a celor voluntare și care să sprijine asigurarea unui climat de siguranță în comunitate.

  • foto și informații furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy