Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A külföldön dolgozó szülők kötelezettségei

Azok a szülők akik külföldön dolgoznak vagy ezután szándékoznak ilyen irányú döntést hozni,tudatniuk kell azt az illetékes hatóságokkal a Szociális Közszolgálati Irodával-SPAS és a Gyámügyi Hivatallal és meg kell jelölniük egy személyt aki a gyerek gondját viseli távollétük alatt.A 257/2013-as törvény értelmében az értesítésnek 40 nappal a távozási dátum előtt kell történnie és pontos adatokat kell tartalmaznia a gyerek felügyeletét vállaló személyről.A gyámügyi hivatal igazolja majd a felügyeletre kijelölt személyt.

A törvény 97-ik cikkelye aprólékosan leírja,hogy a gyerek felügyeletével megbízott személynek milyen feltételeknek kell megfelelnie,a szülői felügyelet átruházásának időtartamát valamint a szülői jogokra és kötelezettségekre vonatkozó előírásokat.

A törvény előírásai azokra a családokra is vonatkoznak,ahol mindkét szülő külföldön tartózkodik és a gyereküket egyedül nevelőkre is.

A törvény be nem tartása 500-1000 lej közötti pénzbírságot von maga után.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.