A külföldön dolgozó szülők kötelezettségei

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Azok a szülők akik külföldön dolgoznak vagy ezután szándékoznak ilyen irányú döntést hozni,tudatniuk kell azt az illetékes hatóságokkal a Szociális Közszolgálati Irodával-SPAS és a Gyámügyi Hivatallal és meg kell jelölniük egy személyt aki a gyerek gondját viseli távollétük alatt.A 257/2013-as törvény értelmében az értesítésnek 40 nappal a távozási dátum előtt kell történnie és pontos adatokat kell tartalmaznia a gyerek felügyeletét vállaló személyről.A gyámügyi hivatal igazolja majd a felügyeletre kijelölt személyt.

A törvény 97-ik cikkelye aprólékosan leírja,hogy a gyerek felügyeletével megbízott személynek milyen feltételeknek kell megfelelnie,a szülői felügyelet átruházásának időtartamát valamint a szülői jogokra és kötelezettségekre vonatkozó előírásokat.

A törvény előírásai azokra a családokra is vonatkoznak,ahol mindkét szülő külföldön tartózkodik és a gyereküket egyedül nevelőkre is.

A törvény be nem tartása 500-1000 lej közötti pénzbírságot von maga után.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy