A lakosság mellett a Hargita megyei tűzoltók

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A meteorológusok által kiadott előrejelzések életbe lépése óta a tűzoltók szolgálatban vannak, támogatva a hatóságokat és a polgárokat az időjárási hatások korlátozásában és megszüntetésében.

Így az elmúlt 24 órában (2024.07.08.) a hidrometeorológiai jelenségek Maroshévízen is éreztették hatásukat, ahol a gyergyószentmiklósi, maroshévízi katonai, borszéki és maroshévízi polgári tűzoltók a Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU Mureș) kollégáinak támogatásával beavatkoztak, hogy a heves esőzések következtében elöntött 3 házból, 7 pincéből/alagsorból, 1 garázsból és 40 udvarból kiszivattyúzzák a vizet. Ugyanakkor a tűzoltók egy épülő házban villámcsapás okozta tűz oltásánál is intézkedtek, amely a ház tetőszerkezetét érintette mintegy 250 négyzetméteren.

Sérülés vagy jelentős anyagi kár nem történt.

Az élet- és vagyon biztonságát veszélyeztető helyzetek megelőzése érdekében az elmúlt 24 órában a RO-ALERT rendszeren keresztül 4 figyelmeztető üzenetet küldtek a lakosságnak a veszélyes hidrometeorológiai jelenségek előfordulására vonatkozóan.

Jelenleg a Hargita megyei tűzoltók a helyszínen vannak, és beavatkoznak a hidrometeorológiai jelenségek hatásainak megszüntetése érdekében.

A Hargita megyei tűzoltók továbbra is készenlétben vannak a nap 24 órájában, a hét minden egyes napján a vészhelyzetek operatív kezelése érdekében, továbbá segítséget nyújtani a bajbajutott személyek részére.

Ne feledjék! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információs a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy