A nagylaki határátkelőnél is megvásárolható már a magyarországi útdíj matrica

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: https://www.g4media.ro

A Csanádpalota- Nagylak II határátkelőnél magyarországi autópálya matricákat értékesítő pont nyílt a külföldön nyilvántartásba vett gépjárművek vezetői számára, közölte hétfőn a NÚSZ (Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató) az MTI magyar hírügynökséggel.

Az új értékesítési pont nagy segítség főleg a Romániából érkező szállítók számára, írja a közlemény.

A NÚSZ új partnere a nagylaki határátkelőhelyen, az M43-as autópályán az M5-ös autópálya irányában található. Itt lehetőség van matricavásárlásra, illetve a HU-GO elektronikus útdíjszámla feltöltésére is. Az új értékesítési pont minden nap 8:00- 20:00 óra között tart nyitva, a koronavírus járvány elmúltával non-stop fog működni.

A NÚSZ szerint az értékesítési pont megnyitása nagy előrelépést jelent; amióta létezik ez a határátkelőhely, a Romániából érkező vezetőknek kilenc kilométert kellett megtenniük a legközelebbi matrica értékesítési pontig, a Kövegyi Szent Gellért parkolóig, viszont addig már áthaladtak az első matricaellenőrző ponton. Az új értékesítési pont segít a Románia irányából érkező és az M43-as autópályán közlekedő járművezetőknek abban, hogy elkerüljék az autópályadíj meg nem fizetése vagy a nem megfelelő fizetés (például egy másik járműkategória vagy rossz időtartam esetén) miatt alkalmazott adminisztratív bírságot, amelyet a magyar rendőrség a NÚSZ által közvetített adatok alapján ró ki.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy