A Pénzügyminisztérium új állampapír-kibocsátást indít a TEZAUR program keretében, 2024. április 15. – május 10. közötti időszakban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Pénzügyminisztérium bejelenti, hogy a TEZAUR program keretében új állampapír-kibocsátást indít a lakosság számára, vonzó, 6,00%-os és 6,85%-os éves kamatlábakkal, 1 és 3 éves lejárattal.

Az államkötvények névértéke 1 lej, és dematerializált formában kerülnek forgalomba. Azok a romániaiak, akik a Pénzügyminisztérium által kibocsátott állampapírokba szeretnék befektetni megtakarításaikat, tanulmányozhatják a Befektetői útmutatót.

Az állampapírok megvásárolhatók:

– 2024 április 15- május 9 között online, olyan fizikai személyek által, akik regisztráltak a privát virtuális térbe (SPV). Online végezhető műveletek: számlanyitás a befektető nevére a kiválasztott kincstári egységnél, TEZAUR állampapírt jegyzése, utalás a befektető jegyzési számlájáról a nevére nyitott bankszámlára. Ezzel kapcsolatos további információk a Ghid tezaur online és Tezaur online felkeresésével érhetők el.

– 2024 április 15- május 10 között az Állami Kincstár egységeinél

– 2024 április 15- május 9 között városon és 2024 április 15- május 8  között vidéken, a Román Postavállalaton keresztül.

A TEZAUR programon keresztül megtakarítani kívánók számára készült útmutató a https://mfinante.gov.ro/ro/web/trezor/ghid-tezaur-online címen érhető el.

A kamat éves, a tájékoztatóban meghatározott feltételek szerint fizetendő. Ugyanakkor a Tezaur Program keretében kibocsátott állampapírok átruházhatók és előre visszaválthatók. Egy befektető egy vagy több jegyzést is végrehajthat egy kibocsátásban. A befektetőknek csak a jegyzési időszak alatt, kérelem benyújtásával van lehetőségük a már megkötött jegyzéseket lemondani.

Államkötvényt vásárolhat minden személy, aki a vásárlás napjáig betöltötte a 18. életévét. A Pénzügyminisztérium által indított megtakarítási ajánlat beruházásából származó bevétel nem adóköteles a módosított és kiegészített 227/2015-ös törvény 93-as cikk (1) bekezdés a) pont előírásaival összhangban.

Az állampapírok kibocsátásának eredményeként a Pénzügyminisztérium által kibocsátóként megszerzett forrásokat a költségvetési hiány finanszírozására és az államadósság refinanszírozására fordítják.

A kibocsátási tájékoztatót és annak módosításait a https://mfinante.gov.ro/ro/web/trezor , www.posta-romana.ro  oldalon teszik közzé.

Kommunikációs, Közkapcsolati és Mass Media Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy