Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune de titluri de stat în Programul TEZAUR, perioada 15 aprilie – 10 mai 2024

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ministerul Finanţelor anunţă lansarea unei noi emisiuni de titluri stat destinate populaţiei, în cadrul Programului TEZAUR, cu dobânzi anuale atractive de 6.00% și 6.85%, scadente la 1 an și la 3 ani.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată. Românii care doresc investirea economiilor în titlurile de stat emise de Ministerul Finanțelor pot consulta Ghidul investitorului.
Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 15 aprilie şi 09 mai 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid TEZAUR online și TEZAUR online;
  • Între 15 aprilie şi 10 mai 2024, de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • Între 15 aprilie şi 09 mai 2024, în mediul urban și 15 aprilie şi 08 mai 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Un ghid pentru cei care vor să economisească prin intermediul TEZAUR este disponibil https://mfinante.gov.ro/ro/web/trezor/ghid-tezaur-online.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la secțiunea https://mfinante.gov.ro/ro/web/trezor, www.posta-romana.ro.

Compartimentul Comunicare, Relații Publice şi Mass Media

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy