A rezidensvizsga körül kialakult helyzet megoldását követelik és a vizsga eredeti időpontban való megtartását

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A sajtóban bejelentett közelmúltbeli események fényében, a romániai orvostanhallgatók egyesületeit tömörítő szövetség, amely 11 orvostanhallgatói szervezetet gyűjt össze, összesen több, mint 24.000 orvostanhallgatót képvisel, vészjelzést szeretne leadni az eredetileg november 17-re ütemezett országos rezidensvizsgával kapcsolatban kialakult helyzet miatt és ennek fontosságára a végzősök szempontjából.

„A rezidensvizsga sokkal több egy vizsgánál a végzős orvostanhallgatók számára. Ez az a perc, amire hat éve várunk, amire hat évet készülünk, amely egy egész jövendőbeli orvosnemzedék hivatásának teljesülését jelzi. A most végzős kollégáink felkészültek erre az orvosi érettségi vizsgára és nem azt érdemlik, hogy intézmények közötti politikai félreértés veszélyeztesse a jövőjüket. A Romániai Orvostanhallgatók Egyesületeinek Szövetsége a végzősök mellett van és ennek a krízishelyzetnek a megoldását kéri, hogy a rezidensvizsgára az eredeti, november 17-i dátumon kerüljön sor. optimális körülmények között.”- Teodor Cristian Blidaru, a Romániai Orvostanhallgatók Egyesületeinek Szövetsége elnöke.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy