A Román Nyelv Napja a „Kájoni János” Megyei Könyvtárban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Román Nyelv Napját Romániában augusztus 31-én ünneplik, ugyanazon a napon, mint a Mi Nyelvünk Napját, amelyik egy hasonló ünnep, és 1990 óta a Moldovai Köztársaságban ünnepelnek.

A törvény szerint a Román Nyelv Napját az állami hatóságok és intézmények, ideértve a román diplomáciai képviseleteket és kulturális intézeteket, valamint a külföldön levő román intézmények is megjelölik kulturális és oktatási, hívogató vagy tudományos programok és rendezvények szervezésével.

Ezen a napon a 75/1994-es törvény rendelkezéseivel összhangban ki kell tűzni a román zászlót, el kell énekelni a nemzeti himnuszt és az állami hatóságok és közintézményeknek használniuk kell Románia címerét tartalmazó pecsétnyomót.

A Kájoni János Megyei Könyvtár különleges programmal készült ez alkalomból:

„Luna bună pentru lumea bună” elnevezésű kétfordulós kincskereső játékot indítunk 2020. augusztus 31-én, a Román nyelv napján.

Négy hét játékos tanulás, szórakozás, izgalom és több, mint félszáz díj vár Csíkszereda románul többé- vagy akár kevésbé tudó apraja-nagyjára 2020. augusztus 31.-szeptember 25. között. A többnyire román nyelven zajló játékban fontos, de nem kizárólagos a román nyelvismeret szintje, sokat segít a problémamegoldó képesség és leginkább a tudásvágy.

További tájékoztatás és benevezés végett várjuk az érdeklődő iskolásokat és felnőtteket a könyvtárban az érvényes szabályok betartásával, illetve rendelkezésre állunk e-mailben bedomelinda@gmail.com, valamint telefonon: 0720 544 013. Kapcsolattartó: Bedő Melinda

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy