A saját felelősségére kitöltött nyilatkozat ismét kötelezővé válik!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Dr. Raed Arafat, a Belügyminisztérium államtitkára és a sürgősségi helyzetek osztályának vezetője sajtótájékoztatón kifejtette a Romániában a koronavírus-fertőzés terjedésének korlátozása érdekében bevezetett új korlátozásokat.

„Nehéz helyzetben vagyunk, és mindenki részvételére szükségünk van. Az eredmény mind intézményünkön, mind egyénileg mindenkitől függ. Mindannyian segíthetünk és részesei lehetünk ennek a nagy erőfeszítésnek, hogy korlátozzuk a COVID-19 betegséget okozó vírus hatását.

Elfogadtak egy tervezetet és egy határozatot, amely hétfőn lép hatályba. Hatásuk megvalósítási időtartama 30 nap lesz. A 30 nap végén új értékelés készül.

Az országos szinten javasolt intézkedések célja a vírus hatásának csökkentése – mondja Arafat.

Az első intézkedés, amely a leghatékonyabb, a maszk viselése minden városban, előfordulási gyakoriságtól függetlenül. Higgyék el, ez az az intézkedés, amely leginkább visszatartja a vírus terjedését, ha azt betartják.

Raed Arafat, az éjszakai kijárási korlátozásokról

A második országos intézkedés az üzletek bezárása 21.00 órakor. Célja a mobilitás és az érintkezés korlátozása, valamint az elterjedés csökkentése. Aki házhoz szállít, az megteheti. A gyógyszertárak és a benzinkutak továbbra is nyitva vannak.

Az utazás korlátozása 23.00 és 05.00 között. És itt vannak a kivételek. Talán az emberek azt kérdezik, miért. Mivel ez az az idő, amikor különösen a fiatalok látogatják egymást, elmehetnek bulizni. Vannak más államokban elvégzett tanulmányok, amelyek azt mutatják, hogy határozott céljuk van.

Ahol lehetséges, most kötelezővé válik, ahol az alkalmazottak száma meghaladja az 50-et, otthonról dolgozni. Sürgősségi rendelet született a távmunkáról. Minden állami vagy magánintézménynek kötelező intézkedéseket hoznia az otthoni munkavégzés érdekében.

Raed Arafat: a COVID kórházak, új felszereléssel ellátva

Az óvodák és az afterschool-ok továbbra is nyitva vannak. A továbbiakban az oktatási miniszter általános rendeletet ad ki az iskolák online oktatásra való áttéréséről.

Ugyanakkor tegnap sürgősségi rendeletet hagytak jóvá az ONAC-on és az IGSU-n keresztül vásárolt stratégiai készletekkel és berendezésekkel kapcsolatban. Többféle berendezés került megvételre: non- invazív ventilátorok-1500 darab; oxigénellátó rendszerek – 1000 darab; oxigénkoncentrátorok – 3000; hordozható analizátorok – 500; hordozható szekréció elszívók – 500; gyors antigéntesztek – 3 millió darab; műtéti maszkok – 50 millió; fecskendők – 10 millió darab.

A teljes várható összeg 67 millió euró ezekre a vásárlásokra. Ez csak egy becslés.

Az oltóanyag megvásárlására vonatkozó kormányhatározatot is jóváhagyták- 200.000 euró.

Összegzésképpen. Ismétlem, hogy nem tudjuk egyedül megtenni az intézkedéseket és azokat mindenki részvétele nélkül alkalmazni. Szükségünk van arra, hogy mindenki megfelelően alkalmazza ezeket az intézkedéseket.

Meg kellett valósítanunk ezeket az intézkedéseket, hogy ne kerüljünk olyan helyzetbe, hogy már késő legyen. Ne hallgassák azokat a híreket, amelyek azt mondják, hogy ezek a dolgok nincsenek rendben, és hogy ne viseljünk maszkot. Ne hallgassák meg ezeket a kampányokat. Nagyon fontos ellenőrizni, hogy honnan szerzik az információt „- mondta Raed Arafat.

A saját felelősségére vonatkozó nyilatkozat ismét kötelezővé válik! Raed Arafat elmagyarázza, mit kell tartalmaznia: A kézírásos nyilatkozat elegendő lesz, de az internetről letöltött űrlap is érvényes.

„Kézzel írva. Kézzel írott, amely egyértelműen megadja az utazás okát, és amely természetesen az adott személy személyes adatait tartalmazza ”. Arra a kérdésre, hogy ez azt jelenti-e, hogy nem lesz szabványos űrlap letölthető, azt mondta: „Ez lehet egy űrlap is, aki le akar tölteni egy űrlapot, mindkét megoldás működik.”

Forrás: antena3.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy