A Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség vezetőjének üzenete a Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének Nemzetközi Napja alkalmából

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A mai napot, november 25-ét az ENSZ 1999-ben a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napjává nyilvánította, azonban a nők elleni erőszak felszámolásáért küzdő aktivisták már 1981 óta tartják ezt az emléknapot.

Sajnálatos, hogy a nők világszerte szenvednek el nemi erőszakot, családon belüli erőszakot, illetve az erőszak más, testi és/vagy lelki sérülésekkel járó formáját. Az évek során mi magunk is beszámoltunk olyan esetekről, amikor nők ellen követtek el erőszakos cselekedeteket. Az esetek nagy részében az áldozatok vagy nem tudják, hogy hova, kihez fordulhatnak, vagy egyszerűen nem mernek, szégyellnek segítséget kérni.

Mivel fontosnak tartjuk az erőszakos, antiszociális cselekedetek megelőzését, munkatársaink az évek során időről-időre előadásokat tartottak a székelyudvarhelyi tanintézményekben. Ugyan az utóbbi időben nem volt lehetőségünk hasonló megelőző tevékenység folytatására, szükségét éreztük felhívni a figyelmet a problémára.

A nemzetközi emléknap egyik legfontosabb üzenete, hogy figyeljünk a környezetünkben élőkre, és szükség esetén merjünk segítséget nyújtani. Ezért kérjük Önöket, amennyiben a közvetlen környezetükben, vagy a családon belül erőszakról van tudomásuk, jelezzék felénk a hatóságok hatékony értesítése érdekében, vagy közvetlenül az illetékes hatóságoknak.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy