A szenátus egészségügyi bizottsága elutasította a dohányzásellenes törvény módosítását célzó javaslatot

0

Articol disponibil în: Magyar Română

senat

Kedden, szeptember 27- én a szenátus egészségügyi bizottsága elutasította a dohányzásellenes törvényt módosító tervezetet, amely újrafogalmazza a zárt nyilvános tér fogalmát és dohányzóklubok létrehozását engedélyezi. A kezdeményezők a jelenlegi előírásban szereplő fedett terasz fogalmát szerették volna kiiktatni.

Az egészségügyi miniszter felhívást intézett a honatyákhoz a törvény jelenlegi formájának megőrzése érdekében.

„A felelősségükre apellálok, hogy ne csonkítsák meg a dohányzásellenes törvényt, amelyet minden oldalról támadnak a parlamentben is! Olyan módosításokat akarnak kieszközölni, amelyek veszélyeztetik a románok egészségét, különösen a gyerekekét és tizenévesekét. Ezek a módosítások tulajdonképpen mindenütt megengednék a dohányzást, Románia egyedi esetté válna a civilizált világban. A megkérdezett szakemberek véleménye szerint egyetlen ország lenne, amelyik enyhíti a dohányzásellenes törvényt. Ezt a rekordot nem szeretnénk felállítani”, mondta az egészségügyi miniszter.

Egy nemrég készült felmérés szerint a dohányzók 60%- a nem szeretné a dohányzásellenes törvény enyhítését. Évente 42.000 ember betegszik meg a dohányzás miatt, az állam 1,2 milliárd lejt költ a két millió dohányos páciens kezelésére.

Forrás: ZPN

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy