A Szenátus megszavazta a környezeti bűncselekmények kivizsgálásával foglalkozó igazgatóság létrehozását

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A szenátus kedden elfogadta az USR törvényjavaslatát egy környezeti bűncselekményeket kivizsgáló igazgatóság létrehozásáról, amely a környezeti bűncselekményeket vizsgálná ki, különösen az illegális erdőirtásra téve a hangsúlyt, közli a businessmagazin.ro.

„Elfogadták az illegális fakivágások kivizsgálására szolgáló ügyészség létrehozását célzó törvénytervezetet! A projekt kezdeményezői: Stelian Ion, Silviu Dehelean és Cornel Zainea USR képviselők, valamint George Dircă, Allen Coliban és Mihai Goțiu USR szenátorok” írta a Facebookon Mihai Goţiu, az egyik kezdeményező.

A törvényjavaslatot 119 mellette, 11 tartózkodó szavazattal, ellenszavazat nélkül fogadták el a szenátusban.

Az USR vezetői megjegyzik, hogy az RMDSZ szenátorok tartózkodtak a szavazástól, akik „az évek során vadásztak az állam erdeire és hasznot húztak az erdőirtásból”.

„A Környezetvédelmi Bizottság tagja vagyok és az utóbbi időben beérkezett jelzések határozottan egy maffia típusú bűncselekményre utalnak a környezet területén. A romániai környezeti maffia tudott dolog, számokban kifejezve- 20 millió köbméter eltűnt erdő, 25.000 szennyezés miatti haláleset, a hulladékkezelés szabályainak megszegése, ami évente több millió euróba kerül, valódi ökológiai bombának minősülő szemétgödrök, illegális kavicsbányák miatt tönkrement folyómedrek. Mit tett a román állam ez ellen a maffia ellen eddig? Majdnem semmit- néhány bűnvádi iratcsomó erdészeti bűncselekményekért, ami a teljes kár nagyságához mérten elenyésző, a további környezeti bűncselekményekért pedig semmit. Ezért kezdeményeztük a környezeti bűncselekményeket kivizsgáló igazgatóság létrehozását, és örülök, hogy mától a környezeti maffiának egy képzett személyzettel rendelkező szakintézmény az ellenfele”, közölte Allen Coliban USR szenátor, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke, a törvényjavaslat kezdeményezője./

 

 

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy