A Termés Napja Csíkszeredában, jó alkalom arra, hogy „bizalmi viszony alakuljon ki a helyi gazdálkodókkal”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A megyei tanács szeptember 29-i rendkívüli ülésén megszavazták azokat a határozattervezeteket, amelyek figyelembe veszik A termés napja megszervezését és a „Hargita megyei víz- és szennyvíz-infrastruktúra fejlesztésére irányuló regionális projekt 2014-2020” jóváhagyását.

Október 10-én Csíkszeredában lesz A termés napja, amely rendezvény jó alkalom lesz a helyi termelők és fogyasztók találkozására. A vásár alkalmat kínál a kistermelők számára arra, hogy értékesítsék a hagyományos termékeiket, készítményeiket a nyilvánossággal megismertessék, illetve népszerűsítsék a szakmát a fiatal generáció körében. A vásár célja az egészséges élelmiszerekhez való hozzáférés megkönnyítése és a helyi gazdaságok munkájába vetett bizalom erősítése. Hargita megyében az országos szintű rendezvényt Hargita Megye Tanácsa szervezi. A megyei tanács tagjai 15 000 lej kiutalását szavazták meg ezzel kapcsolatban, ezzel támogatva a helyi gazdasági fejlődést.

A tanácsülésen a víz- és szennyvízhálózat térségi bővítéséről szóló 2017-2020-as tervek módosításáról is szavaztak. A testület meghosszabbította Borboly Csaba mandátumát, a Hargita Víz Közösségi Fejlesztési Társulásban Hargita Megye Tanácsa képviselőjeként.

A tanácsülés újranézhető Hargita Megye Tanácsa és Borboly Csaba közösségi oldalán:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/357361358840185

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy