Akkor is rablás áldozatai lehetünk ha otthon tartózkodunk

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Csíkszereda környékén elkövetett lakásokból történő lopásokat elemezve a rendőrség azt tanácsolja a lakosságnak,hogy a lakások ajtóit és ablakait tartsuk zárva olyankor is mikor otthon tartózkodunk.

2015 elejétől jelen pillanatig 17 olyan lopást regisztráltak,9-et tömbházlakásban,8-at családi háznál,ahol a tolvaj be nem biztosított ajtón vagy ablakon keresztül jutott a lakásba.

A betörések többségét nappal követték el,reggeli illetve esti órákban,mikor a lakástulajdonosok eltávoztak otthonról vagy éppen hazaérkeztek.Mi több,a 17-ből 6 esetben a megkárosított fél otthon is tartózkodott és a tolvajok kihasználták a figyelmetlenségüket és ékszereket,pénzt loptak,az előszobából táskákat,azok tartalmával együtt..Más 3 esetben különböző ürügyekkel bekérezkedtek a lakásokba.A megkárosítottak többsége idősebb ember volt.Egy esetben a rablás meghíusúlt.

A bünözők megfigyelik az emberek szokásait,kilesik értékeiket és alkalmat keresnek azok eltulajdonítására.

A rendőrség erőfeszítéseket tesz a hasonló esetek megfékezésére és ebben a polgárok partnereik lehetnek azzal, hogy gondosan bezárják lakásaik ajtaját és ablakait még akkor is mikor otthon tartózkodnak.

Figyelmükbe ajánljuk,hogyha tudomásuk van ehhez hasonló törvénysértésekről vagy esetleg csak gyanakodnak, hívják a 112-t,ezzel hozzájárulva a bűnözők elfogásához és polgártársaik megvédéséhez.

Forrás:IPJ Hargita

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy